Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Привет на всички!
Пералната на моите родители се разтрака. Диагнозата е категорична - лагер! Разкачих всичко от казана и го извадих навън. Казана е пластмасов и лагерите са набити в самия казан, а не в лагерно тяло прикрепено към казана. За да се сменят лагерите и семеринга трябва да се отвори казана. Тук вече идва проблема. Капака на казана не е прихванат с никакви допълнителни крепежи към казана. Има само няколко пас-щифта и тук таме се вижда някакъв уплътнител между казана и капака му. Опитах да ги разделя посредством здрава отверка, но поддава само пластмасата, без двете части да се разделят. :?
Въпросът ми към запознатите е : как се разделят казана и капака за да мога да направя ремонта и после с какво се слепват отново двете части.

Благодаря предварително за всички съвети.

Поздрави
Последна промяна от Камен на нед дек 23, 2012 6:24 pm, променено общо 1 път.
MamaMy - майстор
Гледах по някакво предаване на Дискавъри как става. Там един пич почупи щипките предварително и после с дървени клинове набиваше тук там.
Обясняваше, че така или иначе си е заминала, поне си заслужава да се пробвате да я отворите, а щипките няма как да се спасят. После я лепи с полиуретан на салам.
krasigogo - специалист
Преди време обърнах нета за такава информация. Най много по темата научих от Форум битова техника. По принцип търси клипчета с ремонт на такава машина.
lyubohar - майстор
http://www.youtube.com/watch?v=XaFF2-Rl8Nc
Toва е филмче за такъв ремонт-мисля.
Семеринга и лагера са сменени благодарение на информацията, която ми бе предоставена от всички Вас.

Благодаря и светли празници!

Поздрави!

Тема "Смяна на лагери и семеринг на Whirpool AWO/R 5040 - Сменени!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: