Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Johny - майстор
Колеги дайте акъл. Трябва да регулирам подов автомат, защото вратата не се затваря плътно. Получава се 15-20 мм несъосност и топлото бяга. Проблема е, че всички винтове са ръждясали, а не зная кои са правилните, за да съсредоточа усилията си върху тях. Само един винт се върти - N2 и той е за скоростта на затваряне.

И ако някой знае ефикасно средство, за да раздвижа ръждясалите винтовете. Купих някакъв спрей, но нищо не стана с него.

Прикачен файл

product_393_image_416_big.jpg
product_393_image_416_big.jpg (36.6 KиБ) Видяна 2517 пъти
ttttttd - специалист
Спирачна течност безотказна е.Доказала се е през годините
Stefan_62 - майстор
Ами има доста мазила, и спирачна течност става, и WD и още сумати и спреьове, даже са ми казвали и за Кока Кола, но навремето един стар майстор ми каза, че най-доброто средство за развиване на ръждясали болтове е водата. Честно казано пробвал съм и върши работа, но трябва да се изчака известно време да се накиснат хубава. Иначе аз използвам WD върши работа за по бърза обработка и съм доволен. Успех.
velsi - Почетен майстор
Не знам къде ти е несъосието, но по принцип с неномерираните винтове местиш целия механизъм спрямо кутията в пода, съответно и вратата. Разхлабваш от едната страна и натягаш от другата. Същото и за фугата - с винтовете под наклон. С номера 3 и 4 нагоре-надолу, ако опира да речем в пода. С 1 и 2 се регулира както си забелязал самият автомат - скоростта на затваряне и забавянето в последния момент. За ръждата може да пробваш силен разтвор на лимонена киселина.
Johny - майстор
Кaто се затвори вратата, остава под някакъв малък ъгъл спрямо другите стъкла, т.е. не лежи в същата плоскост. Интересно от какво се е получило. :? Ще опитам със страничните винтове да я отрегулирам, но ми идва наум да напръскам със спрей около остта на квадрата. Да не би там нещо да задържа.
tarlyo - специалист
Това стъклена или алуминиева врата е?
Johny - майстор
Стъклена - 10мм., летяща.
tarlyo - специалист
Ако не е в една плоскост със стъклото до дръжката, много вероятно то да е леко огънато, ако няма усилваща ивица.
Ако разминаването е откъм автомата, може да не е монтиран точно. Пробвай със страничните болтове да го изместиш, както ти каза Велси.

Тема "Ръждясал подов автомат" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: