• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
bbozhanov - помощник
Привет на всички!

Имам проблем със спукано ребро на алуминиев радиатор. За добро или лошо, реброто е последното. Някой ми спомена, че могат да се откачат част от тях, но това не е нещото, което искам да правя в момента (към Топлофикация съм и не искам да безпокоя съседите в тези минусови температури, а точно този радиатор се ползва по-малко от 5 пъти през целия отоплителен сезон).
По-скоро си мисля да го залепя с нещо. Процепът не е голям.

Моля дайте ми идеи с какво мога да го залепя или как да си реша проблема, па макар и временно - до по-топли дни.

Благодаря предварително!
ESPACE - майстор
Тоя радиатор има ли кранове за да го спреш и източиш. Ако да имаш някакъв шанс с лепене. Пусни една снимка.
bbozhanov - помощник
Може би така беше по-добре още отначало да направя - снимков материал.

Започнал съм от спирателните кранове и в последните снимки стигам до пукнатината. А тя, както казах вече, е точно на последното ребро.

Линк --> СНИМКИ

Поздрави!
Rumen Iankov - специалист
Спираш водата ото крановете и откачаш реброто.Няма нужда да спираш парното на съседите.
galin56 - специалист
Rumen Iankov написа:
Спираш водата ото крановете и откачаш реброто.Няма нужда да спираш парното на съседите.
+1
Какво му се чудиш? Единствено си намери преди това ключ за разглабяне/сглабяне на глидери. Питай за на заем от някой парнаджия или магазин.
ESPACE - майстор
"Късметлия си", обикновено се цепят по надолу и средните. Замръзвал е 100%.
Иначе ти казаха. Спираш крановете, отвиваш внимателно тапата отдолу и точиш радиатора. С ключ развиваш последния глидер, затапваш и пълниш. И тази термоглава трябва да е хоризонтална, не се научиха как се монтират въпреки че във всяка кутийка има и снимки за неграмотните.
bbozhanov - помощник
Искрено благодаря за отговорите!

Скоро ще се сдобия с ключ за глидери, но да си призная незнам как изглежда дори. Затова (може би глупав въпрос и ще мога сам да си отговоря на него като видя ключа, но...) дали ще мога да го развъртя докато парното е на стойката, защото имам скоба и няма как да го откача изцяло?

Мерси предварително!
lyubohar - майстор
Ключа за радиатори е доста дълъг.(Поне този с който ми удължаваха радиаторите).
Поне колкото радиатора.Ще имаш ли място да го ползваш без да демонтираш радиатора?
Уточни посоката на затягане-да не е лява резба?
Не разчитай много на спирателните кранчета на радиатора.
Аз трябваше да сменя обезвъздушителите.Имам по 4 крана на радиатор
и пак не можах да спра водата.
Повиках техници и те източиха малко от инсталацията на блока.
Добре,че бях на последния етаж.
galin56 - специалист
На първо време намерих само това от една друга тема във форума
http://forum.napravisam.bg/viewtopic.ph ... &start=120
bbozhanov - помощник
Благодаря за отгворите! Намерих си ключ, купих си каквото ми трябва, само дето глидери не се намират. Казаха, че ще ги внесат в началото на февруари. Като успея да си купя и тръгна да го правя - ще направя снимки и ще кача тук (евентуално за помощ на някой друг със същия проблем).
  • 1
  • 2

Тема "Теч от алуминиев радиатор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: