Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Здравейте колеги, решил съм да започна ремонт на къщата на село. Тя е стара кирпичена къща строена в началото на миналия век. Кой знае какви ремонтни дейности няма да предприемам - стените ще си останат варосани, ще сменя ел. инсталацията и водопровода. В общи линии насоката ми е ясна. Изпълнители на отделните фази имам. Въпроса с който се сблъсках и не намирам решение е за тавана. Той е от дялани греди с напряко заковани на тях дъски, яко варосвани през годините. Варта е играла своята роля на консервант и дезифектант..но..ще ми се да ги почистя и освежа. Не с лак, а с ленено масло..примерно..Дайте съвет как да сваля варта... :rolleyes:
patologa_ds - напреднал
Ако не е много дебел слоя вземи един лентов шлайф. :)
housedoktor - майстор
Механично.Изстръргваш дебелите напластявания с шпакла а останалото с малък ъглошлайф и ламелен диск(този с парчетата шкурка по периферията) ).Очила и маска задължително.
kaishew - специалист
Здравей Яско,преди година правих малък ремонт,лакирах касата с водоразтворим лак на прозореца и по инерция боядисах варосаната част над прозореца.Ето как изглежда и все още държи а е от вън.Мисля че ако варта върху гредата е в добро състояние може да пробваш.Защото не ми се мисли за хамалогията по почистването им.Надявам се да съм полезен.

Прикачен файл

Picture 788-1.jpg
Picture 788-1.jpg (60.38 KиБ) Видяна 3453 пъти
Krass - майстор
Разтвор на амониева селитра + противогаз.
Разтвор на амониева селитра в смисъл? Селитра от агроаптеките се разтваря във вода и пръскам с разтвора гредите? :?
Krass - майстор
Амониев нитрат, тор за растенията. Но се отделя амоняк и става чудо. Обаче пък чисти.
И ...пръскам директно върху варта? Моля за малко подробности..
Krass - майстор
С парцал или дунапренена гъба топиш в легена и бършеш.

Тема "Как да отстраня вар от дървени греди" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: