• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
estorm - специалист
На лаптопа след падане се появиха пукнатини отгоре на капака в основата на пантите
С течение на времето едната вече е към 10 сантиметра другата 6/7 При затваряне зейват яко затова продължава увеличаването им. Дайте идея как да лепя и с какво. Опитах с каноконлит не хваща. Материала е много особен. Не ми идва наум някаква кръпка отгоре защото пукнатото обхваща и заоблената част на капака.
VLADO66 - майстор
И аз имам такова спукване на лаптопа на щерката при пантите-пробвах с поксипол и няма резултат,така че'ще следя някакво решение.
mumar - специалист
Това, което ми идва на акъл /блондинка съм и нямам лаптоп/
е на първо време някакви залепващи лепенки за ограничаване на разрастването на пукнатината,
после се сетих за прословутата техника декупаж- целта е да се харесва на момата - примерно това
http://www.mix-hobby.ru/master-klassy/d ... klass.html
лепенки от сорта на тези за стени ама в случая за декорация
Минах през закупуването на нов капак, и от там ми проблесна идеята за лепене на брони :?
Може да опиташ или поне да попиташ дали ще стане.
От Половинът знам, че около Сточна гара имало едни юнаци, които вършели бързо и качествено такава работа.
Тук има обяснено къде са
http://www.renault-bg.com/smf/index.php?topic=128062.0
Дано съм помогнала!
sstefanov - майстор
Никога не съм виждал пластмасата да е носещ елемент на пантите. За да се спука тя, значи металните части, които поемат усилието, са повредени. Проверете първо тях и ако трябва ги заменете. Иначе няма спасение с каквото и да лепите пластмасата.
batkotony - специалист
sstefanov написа:
Никога не съм виждал пластмасата да е носещ елемент на пантите. За да се спука тя, значи металните части, които поемат усилието, са повредени. Проверете първо тях и ако трябва ги заменете. Иначе няма спасение с каквото и да лепите пластмасата.
Подкрепям!Само да добавя,че с течение на времето пантите се износват и започват да се движат все по-трудно.Като прибавим в сметката и остаряващата пластмаса на капаците резултата е налице.Решението според мен е едно-смяна на пантите и на капаците.Всичко останало е компромис... :)
Gnus - специалист
+1 за проверка на металните части. Според симптомите, предполагам, че има паднали винтчета.
Пластмасовия капак залепи като вземеш подходящо метално парче (за конкретната цел може кламер), огъваш го до е плосък и крив и го заравяш в пластмасата с поялника. И после му придаваш естетически вид.
estorm - специалист
HP Compac е въпросния. От нов си има трудно отваряне та и досега. Серсемите не сложили закопчалка срещу отваряне и затова фабрично са го начукали на клиентите си Много са трудни тия панти за достъп и нямам желание да разглобявам. Ще се лепи ако ще и грубо да е. Ще видя при броните за техните лепила. Замислям чрез нагряване да огъна някаква пластмаса по неговото заобляне на капака и после с лепило. И за здравина дали ще стане ако нарежа кламера по на сантиметър и налагайки го напречно на пукнатото го нагрявам отгоре с поялника така, че да потъне в капака. И замазвайки отгоре с поялника. Армировка :-D Дебелината му е към 1,5мм. Не съм правил подобно упражнение но ще пробвам то по зле няма накъде :lol:
batkotony - специалист
Ааа,има,има-да прегрееш матрицата с поялника или да спукаш лампата на подсветката...По-добре го дай на сервиз да ти сменят проблемните панти и да залепят корпуса или на някой приятел,който е правил нещо такова.
sstefanov - майстор
За някои модели пантите са по $10 в ebay.
Колкото и да мъчиш пластмасата няма да се оправи докато не оправиш железарията вътре! Кламерът е по-дебел от пластмасата, в която искаш да го вградиш.
Смятай, щом металът е поддал, как да разчиташ на пластмаса, дебела милиметър - два?
lecki - специалист
Пластмасата може да се залепи с тънка метална мрежичка
по-добре неръждаема или цветна, вкарана с поялник.
Отгоре нещо декоративно за капаци.
  • 1
  • 2

Тема "Спукан капак лаптоп" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: