Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
deniss - специалист
Здравейте хора ;) ,

Имам следното лаишко питане, днес ми монтираха климатик и за целта издълбаха отвън в изолацията (в самия стиропор) на фасадата канал. И сега се чудя с какво да го запълня временно (или не толкова :) ), защото след време самата фасада така или иначе ще се реновира (измазване тук там и боядисване). И сега се чудя с какво да го запълня този канал, така че все пак да не пропуска влага/вода, че фасадата е западна и дъжд си бие по нея. Предварително благодаря!
dimovsport - специалист
ПУ пяна,1 флакон за 5лв. и си готов.
deniss - специалист
А няма ли да протече ако тази пяна не се покрие с нещо?! То тя и от слънцето ще изгори предполагам.
LazarGanev - "Велик майстор"
А защо не вземеш парче стиропор или фибран и да го залепиш в канала?
kozl - майстор
Ще изгори ама
deniss написа:
след време самата фасада така или иначе ще се реновира
след време :lol:
Запълни с полиуретанова пяна. Тя ще надуе. Ако искаш трайна запечатка изрязваш по-дълбоко от повърхността на мазилката и пълниш и замазваш примерно с качествена полимерна или силиконова мазилка, която е желателно да армираш със стъклофибърна лента.
EDI - майстор
Абе, аз първо не бих допуснал да ми изкопаят изолацията, да ти кажа.Я вземи цъкни една снимка да видим как изглеждат нещата.Колко потъва тръбния път в изолацията.Дренажа на вътрешното вързан ли е към пакета или си излиза горе в стената.Пяната е най-добрия вариант, но ползвай нискообемна, че ако дренажа е и той в изолацията, може да стане някой фал.После може да резнеш пяната по-навътре и да шпакловаш отгоре, да имаш някой и друг милиметър шпакловка.Ама все пак дай да видим как изглежда сега с няко яснимчица.

Тема "С какво да запълня канал за климатик, издълбан в изолацията?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: