Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Здравейте, съфорумници.
В една от стаите на апартамента ми има част от стените, които са измазани по различен начин от другите. В единият край са перфектно гладки, а между две от стените има площ около 3-4м дължина, които са направени грапави. В началото предполагам е готино, но с годините точно тази грапава част се е зацапала и меко казано - ме дразни.
Въпроса ми е - кой е по-лесният начин да се премахне тази мазилка и да се приведе стаята в по-приличен вид?

Първото което ми хрумна бе - с шкурка. Захванах се и започнах да махам част от нея, като започнах от единият край. Обаче, на някой места мазилката започна да се рони изцяло, като отдолу се показа направо голата стена. Излишно е да казвам - че изглежда грозно. Идеята ми е, да изравня по някакъв начин тази площ, след което да мина с грунд и да шпакловам местата, на които мазилката е паднала. В този случай, проблем ли ще е да шпакловам върху старото място или да изстържа цялата мазилка докрай и тогава да се захващам със шпаклата?

За сега това е от мен, надявам се да получа някой съвет. Преди месеци пуснах тема, в която доста ми помогнахте, за което ви благодаря.
EDI - майстор
Щом се рони, работата май е ясна.Вземаш инструмента - тесла, къртач и други подобни, сваляш всичко, което пада, после нови мазилка и шпакловка.

Тема "Премахване на "грапава мазилка"." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: