Имам едно двд което не знам по каква причина спря да работи , тоест като го включа ми пише Hello после Protection и угасва , носих го на сервиз но ми казаха че нямало резервни части че бил стар модела... Според мен не му се занимаваше просто, защото до колкото се рових из интернет и форуми това било поради късо или изгорял ресистор или нещо дребно (предполагам че не е чип- защото това до колкото знам оправяне няма), лошото е че нямаме друг сервиз в града (Враца) а искам да си го ползвам като усилвател защото има и колони за да си го свържа към лаптопа и да има малко повече звучец
моделът е Samsung HT-DS400 и дори успях да се сдобия с схемите му за ремонт с всичките компоненти по платките , обаче лошото е че съм много зле с тема електроника на това ниво. Отворих видях каква каша е вътре и реших да не пипам нищо преди да се консултирам как точно да проверя аз къде е проблема и дали ще успея да се справя сам , предполагам трябва да се измери с Мултицет и от там вече да се купи частта и да се замени с поялник. Но както казах до сега не съм го правил така че ще ми е нужна малко помощ особено с измерването защото въобще не знам как да ползвам този уред за измерването ще съм ви много благодарен ако някой ми даде малко инструкциики
Щом си решил да се пробваш да го подкараш дай снимка на "кашата вътре" като начало. Ама хубава снимка.
Имаш ли мултицет и поялник.