• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
angel_ov - специалист
Дълго време не си бях ползвал винтоверта (СКИЛ) и с изненада установих, че батерията е дала фира. Подмяна на отделни елементи вече бях и правил и реших този път да ги подменя изцяло с http://elimex.bg/product/19329/akumulat ... -lava.html до тук добре,но се оказа, че зарядното не го зарежда. На него пише 15v, a на изхода замервам 25v. Това нормално ли е или и то е аут?
miroton - майстор
Повечето зарядни са така 25в,остави го 36 часа и виж после напрежението.
geniya - специалист
Ni-Cd елементи се зареждат със заряден ток, който е определящ за заряда на батерията.Това дали напрежението е 25V или 100V е без проблем.За да измериш правилно зарядния ток трябва да мериш зарядно с товарен резистор 1-2ома.И тогава да зи правиш изводи :)
ESPACE - майстор
Никое свястно зарядно няма да започне заряд при закачен товарен резистор на изхода, еле пък 1-2 ома. А, ако пробва пиши го бегало. Някои зарядни захранват електрониката си с част от елементите в батерията през третата пластина и ако са елементите сачитави и имат някакъв заряд в тях тогава започва заряда на цялата батерия.
geniya - специалист
Сега видях че на линка е Pb батерия, която много ще тежи във винтоверта.Тя се зарежда по малко друг начин от NiCd батерия.
angel_ov - специалист
geniya написа:
Сега видях че на линка е Pb батерия, която много ще тежи във винтоверта.Тя се зарежда по малко друг начин от NiCd батерия.
Напротив! Размера и тежеста и е по-малка от оригиналната.
Значи ще се купува и зарядно.
angel_ov - специалист
Сложих два елемента от старата батерия и зарядното тръгна да работи :?
Поне св. диода светна на зарядното, а дали вкарва бог знае. Утре ще разбера.
miroton - майстор
Преди да си дадеш парите за ново снимай старото ще измислим нещо.
angel_ov - специалист
Тази вечер не ми остана време да тествам, но щракнах някоя снимка.
http://angelangelov.snimka.bg/daily/ski ... 632770.big
  • 1
  • 2

Тема "Винтоверт" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: