Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
andro440 - майстор
здравейте ,не знам дали ,точно това е раздела в който трябва да пиша ,но и аз ,както много други ,може би ! имат проблем с акумолаторните си ,ръчни инструменти . проблема е ,че в даден момент, батерията на винтоверта или зегето се скапва -инструмента дори и запазен и нов -не върши работа -на пръв поглед елементарно ,но не ! всичките ми опити да възстановя -поне една батерия от няколко ,се оказват неуспешни -естествено ,няма как да се получи траен ефект ,дори и при добър подбор на елементи -разряд заряд ...и всичко се свежда до /НОВА БАТЕРИЯ/ !
нека всеки минал по този път ,сподели и каже ,как е спасил любимата си машина с възможно най малко средства .
pansim - майстор
Като си купиш нова от магазина.
Аман от авантаджий.... :axe:
soton - специалист
Прочети малко за LiPo акумулатори
Илчо Илиев - майстор
pansim написа:
Като си купиш нова от магазина.
Аман от авантаджий.... :axe:
Чудно ми е, ти от кои си....
Човека пита за съвет,а ти веднага го обиждаш,без да си опитал някак да му помогнеш, като не знаеш или не искаш, подмини темата,но не обиждай човек , опитващ се да направи нещо!
Колега, има из форума писано по тази тема, има и из обявите оферти за рециклиране на батерии, но ако е 9,6-12 V, може да ползваш акумулатор от СОТ...
Иначе новите батерии са 2/3 от цената на целия инструмент, аз имам един дърт винтоверт(китайски-18 V )ток батериите не държат, но като ги закача ,да се заредят за 2-3 ч и си свършвам работата,е аз го ползвам само за места, където няма как да замъкна ток,но ако при теб е сериозна работа, ще трябва да си вземеш и сериозни батерии...
Лошото е,че по магазините всичко е калпаво, макар и скъпо, всичко е на късмет
Друг вариант е да видиш мангалите, по битака вадят всякакви боклуци,а батерии има с чували, остава някак да си избереш по-читава..
Варианта с захранване от 220 на 12-18V, просто е безсмислено, по-добре дрелка на 220...
pansim - майстор
Аз съм от мислещите, а ти????
Въпросния индивид казва, че от няколко стари батерии се опитва да направи една нова!!!!
Е колега Илчо Илиев, ти би ли направил подобна глупост?
Ако се купят читави елементи ОТ МАГАЗИНА, батерията става като нова и няма проблеми!
За справка - в ЕЛИМЕКС акумулаторни батерии LAVA. От опит казвам, че са добри!
Илчо Илиев - майстор
Радвам се,че си от мислещите!
Но нямаше ли да бъде по-добре да му обясниш къде е сбъркал и как е най-добре да направи, освен варианта с нова батерия...
Аз също търсех вариант...евтин разбира се, за да си оправя батериите,но....
Иначе мангалите продават такива уреди почти без пари, но без батерия, само за части става..
Преди месец взех 3 винтоверта за 9 лв, без батерии, просто ми трябваха патронниците...
Явно и ''навън'' не си струва да се правят или купуват само батерии, щом хвърлят абсолютно здрави машинки...
pansim - майстор
Илчо Илиев написа:
Но нямаше ли да бъде по-добре да му обясниш къде е сбъркал и как е най-добре да направи, освен варианта с нова батерия...
Обясних му - написах НОВА... :partyman:
Илчо Илиев - майстор
Щом казваш, нека така да бъде!
:partyman: :partyman: :partyman:
nikolaytatarov - специалист
Добре е да се уточни какви точно барерии са за въстановяване - литиеви ,никелови ..... ,елементи има навсякъде и конфигурации много стига на цена да идват добре.

Тема "батерия за винтоверт" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: