• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
valyodalgia - напреднал
Здравейте имам проблем с естествен дъбов паркет. Изпуснах нещо тежко и се получиха няколко сериозни вдлъбнатини. Паркета е лепен и лакиран с лак на водна основа. Помогнете Как да го поправя.
Блакодаря предварително

Изображение

Изображение

Изображение
griffin - майстор
Вариантите за които се сещам са деструктивни и бих се замислил дали толкоз ме дразни та да ги изпълня. Единия е зашкурваш мястото на удара така че да се отстрани лака и минаваш с паста за запълване(кит) има готови по цветове. Само дето жилките няма да се виждат и мястото което ще запълниш ще си личи но е вариант. Другия номер който се сещам е изрязване на удареното(изрязва се с боркорона или голямо свредло) и ако има дъска от паркета с сходни жилки и цвят да си изрежеш тапа която се залепя в дупката. В твоя случай аз не бих правил нито едното от двете освен ако прекалено много не те дразни удареното :-).
jekasus - майстор
Третия вариант - махат тези три дъски и слагат нови. всички друго е временно и ще дразни окото.
nikolson - майстор
jekasus написа:
Третия вариант - махат тези три дъски и слагат нови. всички друго е временно и ще дразни окото.
Това явно не го знам. Има ли начин да се подменят само отделни паркетини? После няма ли да се отличава?
jekasus - майстор
паркетаджии да кажат със точност :-D Но за мен да се подмени една дъска, дето няма лепило в нут и перо не чак толкоз трудна работа при наличие на инструменти.
gogotattoo - специалист
По мое мнение всички начини са деструктивни и ще си личи. Ако беше у нас, бих сложил отгоре някаква декорация...., стига да е на подходящо място, разбира се.
Chefo77 - майстор
Общо взето, няма начин безболезнено да мине всичко. Най-добре ще стане с килимче или саксия отгоре. Не се смейте, вярно е :)
С кит нищо няма да стане, защото кита няма толкова добра адхезия на големи площи. Ще остане в първия момент, после ще се олющи за норматив.
Смяната също е вариант, но ще си личи. Има начин да се смени само една дъска (макар според един колега това да е невъзможно :lol: ), но ще си личи мястото, където е скъсана равнината на лака.
kostadin_spasov - специалист
Прави са колегите, всякък ще личи.И с кит - цветен /той е едноцветен - няма жилки - макар че си играх веднъж и с наситнени парчета калчишта оцветени по тъмно си "пендзах" да .......... /- е отцепи се и се олющи........и............
Дупки с боркорона - задължително под наклон - да имитираш чеп /клон/ е пак ще има хлаина, пак ще запълваш, пак ще дели и ще личи.
Смяна на дъските пак ще дели.
Виж смяна на дъските с основно циклене и лакове и :axe: ееееееееее..........

, а карай си така или,цветни кръгчета, или авто лепенки тип "дупки от куршум" :?
Шегувах се на края, но според помещението /дай цяла снимка/ "вкарай" нещо в интериора.........
:partyman:
torbalan - Дървен философ
У дома синовете са се погрижили да има много такива петна... Ама много...

Вече новите дори не ги забелязвам :)

Ще го цикля, ама по-нататък...
valyodalgia - напреднал
Благодаря на всички включили се. Интересуваме как могат да се сменят при полужение че парката е лепен и наранените парчета са на окоро 1 метър от стената. Иначе резервни паркетини - дъски имам много.
  • 1
  • 2

Тема "Надран Естествен паркет и дупки." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: