• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Svetoslavoff1 - майстор
Здравейте,
Има една приказка - много хубаво не е на хубаво:) Та и ние, така харесахме домашния хляб, че не давахме мира на хлебопекарката. И точно преди празниците ни изненада неприятно.
Машинката е с две бъркалки. Едната при празен съд се върти доста по-трудно от другата(на ръка). Винаги сме измивали добре съда, не сме го занемарявали. Този възел е неразглобяем, защото отдолу оста е занитена. Засега съм я спрял от употреба, че да не се повреди я моторчето я нещо по предавките.
Мисля си -изпилявам занитеното, отвор в оста, резба, винтче с шайба и федершайба и възелът става разглобяем за почистване и евентуално смазване. Но оста е с диаметър 5-6мм, може би да е и от по-серт стомана, дали има смисъл?
Мнения, препоръки ако някой се е сблъсквал с подобен проблем?
Машинката е Midea, но както се казва в един виц най-употребявания израз е Made in China:)
ПП. На перата, които се надяват на осите частично е паднало черното покритие - тефлон може би, това проблем ли е?
fox_vt - майстор
А къде е проблема :? И да го направиш разглобяемо това как ще олекоти работата му.Открий причината за затягането.
Svetoslavoff1 - майстор
Неразглобяем плъзгащ лагер - това представлява възелът. Сравнявам двете оси - няма луфт, еднакво ги почиствам, няма следи от корозия и от двете страни, ефектът е като че ли има някакво затягане или липса на смазване. Оста минава през пластмасова, може би тефлонова втулка, която да осигури нисък коефициент на триене. Ако жената нещо е объркала реда на поставяне на съставките в съда...Ама е малко вероятно, защото я ползваше почти ежедневно.
MamaMy - майстор
Виж тази тема колега:
viewtopic.php?f=26&t=27440&p=274093&hilit=%D1%85%D0%BB%D0%B5%D0%B1%D0%BE%D0%BF%D0%B5%D0%BA%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%B0#p274093
Svetoslavoff1 - майстор
Благодаря за линка. Изчетох написаното, но при мен май е по-бюджетно решение - неразглобяемо е и за отваряне на възела трябва да изпиля оста дето е разплескана като нит отдолу и т.н., както го описах в първия пост. Ако някой е ремонтирал подобен възел, да сподели.
MamaMy - майстор
В краен случай правиш нова ос с резба накрая. Няма стругарите да умират от глад я :)
аз имах такъв проблем преди две седмици - оказа се че е блокирала оста -отдолу имаше едно тънко уплътнение твърдо някакво като силиконово и зегерка а под нея шайба която беше ръждясала и трудно го раздвижих за да разглобя-та проблема беше в ръждата иначе оста и съда са неръждавейка и в първия момент ми беше чудно какво затяга -съответно трудно но не беше невъзможно разглобяване почистване и стана
Svetoslavoff1 - майстор
Всичко е ОК!
Бях уговорил с познат стругар да направи възела разглобяем, каквато идея споделих в началото, НО:
Има една команда, често използвана от програмистите, полезна и за всички техничари - RTFM(по нашенски - прочети шибаното ръководство), в моя случай гаранционната карта. Оказа се, че имало още 2 седмици до края на гаранционното обслужване. Занесох я, дадоха ми протокол за замяна и те ти булка нова пекарка!
Нямаха от същия модел и ми предложиха друга. Като препатил вече, погледнах възела на бъркалките - този е разглобяем. Дано да откара повече.
Здравейте проблемът ми е че бъркалката на хлебопекарната ми е много залепнала някакви идеи как да я сваля
Valyo68 - специалист
Накисване в топла вода, дали няма да помогне?
  • 1
  • 2

Тема "проблем с бъркалка на хлебопекарна" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: