• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
film - специалист
Здравейте. В коридора имам един излишен прозорец, който общо взето само пречи и реших да го махна и да зазидам стената, за да мога все пак да я ползвам. Прозореца е двукрилен, дървен, височина на дограмата 159 см, а широчина - 142 см. За свалянето на прозореца ще извикам фирма, но за зидането ако може да ме посъветвате с какви тухли да стане и ако има нещо друго на което да обърна внимание. Също така през дограмата сега минават два кабела - единият за интернет, стандартен размер и другият - за телефон, наполовина по-тънък. Това е другият въпрос, как да минат кабелите през стената. Имам засега една идея, тя е да промуша кабелите през малка тръбичка, която да сложа между стената и първата тухла, но приемам и други предложения. Благодаря предварително.
lyubohar - майстор
За какво трябва да викаш фирма.
Те така и така ще унищожат касата.
Нарежи си я на парчета и си я свали сам.
Кабелите в гофрирана тръба.
Зидането може с итонг,ако си ниско и може сам да си го измажеш отвън с теракол.
Ако е високо и няма как да го измажеш-с тухли.Трябва да застъпиш зъби в старите тухли.
Ако си в кооперация и е фасада-все някой ще се намери да съобщи където трябва.
Пък и не е редно да се променя фасадата.
film - специалист
Във къща съм и прозореца е на втория етаж. Някъде на 70 см под него има тераса и мисля ще няма да е много високо. Може ли по-подробно да обясниш за свалянето на дограмата.
stiv1961 - майстор
Сваляш крилата на прозореца, прерязваш един от вертикалите на касата някъде по средата и с кози крак издърпваш към отвора/ не навътре или навън защото ако има дълги пирони в клепета касата ще излезе с част от дувара :-D /. И така по малко с козия крак ще изкараш касата.
Stefan_62 - майстор
film написа:
Във къща съм и прозореца е на втория етаж. Някъде на 70 см под него има тераса и мисля ще няма да е много високо. Може ли по-подробно да обясниш за свалянето на дограмата.
Махаш първо крилата на прозорците, ако няма да използваш дограмата за монтаж другаде срязваш през средата от двете страни дограмата / може и от долу и отгоре за по-лесен демонтаж/ и с един кози крак надигаш от едната страна и дърпаш внимателно да не разкъртиш много. Ако ще я ползваш търсиш къде е прихваната в сената с пирони или видии махаш ги и с леко разместване и почукване ще излезе цяла.
miroton - майстор
Взимаш си кози крак и оглеждаш дограмата се ще се сетиш,ако ли не приготви ракията и идвам ако си в Пазарджик.Разрошенито ми се отдава най много :lol:
Stefan_62 - майстор
Оп Чена, писали сме заедно, но обяснението е едно :lol: :drinkers:
miroton - майстор
Не сте двама а трима сме писали едновременно.
stiv1961 - майстор
miroton написа:
Взимаш си кози крак и оглеждаш дограмата се ще се сетиш,ако ли не приготви ракията и идвам ако си в Пазарджик.Разрошенито ми се отдава най много :lol:
Ако е от Зарата и аз бих му помогнал, обичам да руша :-D
film - специалист
Далечко съм, но благодаря за предложенията :yawinkle:
Притеснява ме да не съсипя стената и затова не съм се захващал досега, но май му е дошло времето. Забравих да питам колко пари ще излезе зазидването на прозореца с тези размери с тухли четворки и итонг?
  • 1
  • 2

Тема "Зазидване на ненужен прозорец" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: