Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
enviro - специалист
Здравейте колеги начинаещ съм в тази сфера, искам да ми кажете с какво мога да шпакловам стените и таваните на вилата интересува ме дали трябва и мрежа да слагам. Бяхме издигали една стена за да разделим къщата за две семейства и имах купена една торба лепило CM11 и ми казаха че с него може да шпакловам навсякаде, но после разбрах че трябвало с някаква бяла шпакловка, добре се справих едната стена е направих с СМ-а добре се получи а и в краен случай си го правя за себе си. Но просто искам да ме ориентирате трябва ли да слагам мрежа и каква шпакловка да ползвам по точно
Благодаря Ви :)

За чудесни резултати при шпакловане на стена, свържете се с опитни майстори!
nikolovvd - майстор
Шпаклова се с "Колоркит", но в някой райони на страната има фирми, които произвеждат и т.нар. "Испански зид" за вътрешно и външно.
VLADO66 - майстор
Аз бих предложил гипсово лепило/шпакловка/.
enviro - специалист
А трябва ли да слагам мрежа под шпакловката, бяха ми казали че е хубаво за да не се напуква? Вярно ли е?
velsi - Почетен майстор
Само ако до сега се е напуквало. Иначе няма смисъл.
nikolovvd - майстор
Шпакловката се напуква, когато е дебела или се полага върху не добре изсъхнал гипс. Не ти трябва мрежа, а и самата мрежа е дебела колкото шпакловката.
enviro - специалист
на няколко места има пукнатини но те са малки и то на съвсем малко места, значи да ходя да купя няколко чувала Колоркит и да се мятам в събота да видим ква ще я свърша :)
VLADO66 - майстор
Колоркита е финна шпакловка и се използва за изравняване и корекции върху шпакловка .
Чаро - Акълия
Ти хубаво си подкарал ЦМ-а, но това е лепило за плочки, не е шпакловка. Целта му е да стяга и лепи плочки. Не че е фатално, но за целта има десетки циментови и гипсови шпакловки.
Примерно едно ЦТ 127 и след него един Шийтрок. За съвършени резултати две ЦТ-та и първо зелен, после оранжев Шийт... но мисля чак такъв маниак не си :lol:, после ще питаш какво мече да взема за боядисване, защото ми урелефява перфектната шпакловка...
Става и с колор кит, сатен гипс, испанска муха, попърс и т.н. :lol:
Иска си пълнител и финиш...
enviro - специалист
каква е разликата между циментови и гипсови шпакловки?
Унифора гледам че го хвалят доста и доколкото разбирам става да се положи върху мазилка такаче ще ми свърши работа евентуално.

Тема "с какво да шпакловам стените върху обикновенна мазилка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: