Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
suzuki600 - напреднал
Проблемът е следния закупих хладилник с фризер beko dbken 386 при определени минути се чува някакво скърцане за около няколко минути като се вслушвам се чува че нешто тече по тръбата и тогава се чува това скърцане и след определено време всичко спира иси работи нормално по принцип това нормално ли е или даго карам на сервиз.един приятел ми каза че това скърцане се получавало когато фрионаът церкулирал
griffin - майстор
фреона или охладителя е в течно състояние преди да стигне в изпарителя(камерата) там се чува все едно тече вода :-) ама странно че на тоя хладилник само го чуваш то се чува на всички.
lyubohar - майстор
При мен се чува и скърцане от пластмасите при нагряване и изстиване.
shotik - майстор
На моя хладилник с камера ,марка SILTAL, е написано в книжката ,че такива звуци може да се чуят и това не е повреда.
tysonlkr - специалист
И в къщи имаме хладилник beko, който издава също някакви странни звуци откакто го взехме, но си работи :)
Не трябва да се притесняваш.
suzuki600 - напреднал
Този шим кадето казвате че е като теч на вода го чувам и след минута започва якото скърцане нещо немисе вярва да е нормално то това скърцане е доста силно и дразнещо за да е нормално скърцането наподобява все едно търкаш стериопор по ламарина
griffin - майстор
За силно скърцане не знам тогава при никой хладилник до сега не съм го чувал. Водния звук е като тихо ромолене чува се като се вслушаш в хладилника.
suzuki600 - напреднал
да това ромолене го чувам но след като спре това ромолене и почва прословутото скърцане за около 5 мин.и след това спира и се слуша само компресора ще кача звк на това скърцане за да се обедите че просто това неможе да е нормално
suzuki600 - напреднал
Значи попитах един техник и той след като чу за какво става на въпрос ми каза че и идеяси няма от какво може да е неговата версия е че тръбите вибрират с изолацията на хладилника и от там се получава това скърцане обадих се на сервиза зада ги попитам кога да им го занеса даго оправят обясних им какво прави и теми казаха че за 700 лв.кво искам дами пей ли направо умрях от срам ѝми казъха че щом всичко си работи да неим го носа щото това небило повреда.та сега идеятами е да го разглобявам от отзад и да видя за какво става на въпрос но незнам как е хваната тази изолация и дали е лепена и ако е лепена после как да я залепя някой има ли си на идея как да се справя
griffin - майстор
По прицип новите хладилници изпарителя им (камерата) е вградена в задната стена за да се саморазмразяват и всичко е залято е пяна. Отзад на хладилника единственно може да видиш тръбите(кондензатора) които остават открити обаче не е препоръчително да се ръчка там т.к нараняване на тръбите ще доведе до изтичане на фреона. Огледай ако е нещо механично да вибрира някоя тръба да я стабилизираш но иначе няма кой знае какво да направиш. Имахме хладилник който вибрираше една от тръбите отзад и с подпъхване на малко гума се оправи, но в твоя случай само ти може да видиш какво може да причинява шума и евентуално да го отстраниш но пак казвам бърникането не е особенно препоръчително :-).

Тема "скърцане при хладилник" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: