Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
deianr - специалист
Сума ти време обикалях да намеря свестен патрон, който да пасне на това китайско чудо. Патронът е с дължина 30/40 мм. Купих в крайна сметка ей този:
Изображение
размерът е същия на дължина (30/40), но не влиза - горе кръглата част на патрона идва с около милиметър по-широка от отвора на бравата! Долната част на патрона е по мярка.
Бравата е от ей тези:
Изображение
Мога ли да изпиля някак отвора на самата брава, за да вкарам патрона? Ще сработи ли, някой правил ли го е? Патрона е с диаметър горе 17 мм (би трябвало да е стандартен, явно бравата е нестандартна).
VLADO66 - майстор
Магнума е убав патрон само че ми е чудно че би трябвало да е по DIN стандарт, а и китайската брава също :? Мери се също широчината и дебелината на езика.Ако имащ стария патрон с шублер може да замериш.Ако не става по-добре си вземи една брава Сумо на Мауер.
deianr - специалист
Патронът е по DIN, и на кутията му пише. Бравата уж и тя е по DIN, поне така казваха навсякъде и аз взех патрон по DIN. Ама то разликата между DIN и БДС не е ли само в размера на палеца? Самият нов патрон е по-широк от отвора на бравата :? Имам го стария патрон, налагах ги един на друг - като дължина си пасва (30/40), като местоположение на палеца и отвора за болта - също. Ама новия е по-"дебел". И аз го харесвам патрона, затова ми се иска да го запазя, а не да минавам към някой китайски пак, който просто да влезе. Затова си мисля за изпиляването на отвора на бравата :?:
VLADO66 - майстор
Ми взимаш едно борче за метал,бележиш докъдето трябва да изпилиш и внимателно действаш.Не трябва да се разширява отвора повече,а така че патрона да влиза едва ли не трудно.Бахти и китайския стандарт :shock:Само като я гледам тая брава ми става лошо,дано не блокира че ще береш големи 200 левови ядове.
deianr - специалист
Стана с изпиляване на отвора. Мерси :)

Тема "Смяна на патрон на китайска брава" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: