• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Илчо Илиев - майстор
Скъса се пъпката на жилото за обтягане на ремъците на мотофреза(не е моята)....
Пробвах да направя пъпка от парченце месинг Ф 8, разпробито да влезе жилото, смачках го добре,но...не издържа..
Варианта с калайдисване не ми е лесен и ако някой има идея как може да стане по друг начин, ще съм безкрайно благодарен..
Рових из нета, но не намерих точната технология...

:drinkers: :partyman:
shotik - майстор
Ако има десетина сантиметра жило в повече ,може да опиташ да му направиш възел на мястото на пъпката,на велосипеди така съм правил.
Илчо Илиев - майстор
Благодаря за бързия отговор , и аз първо за това се сетих,но няма възможност, малко стърчи от бронята,а и е точно като дължина,няма как да се накъси бронята...
hidrazin - майстор
Заварка със СО апарат. Накрая вместо пъпка от месинг слагаш желязна гайка. Мачкаш я и заваряваш.
:partyman:
alsted - майстор
С лустер клема? Половин от месиговата муфичка с болтчето.
Илчо Илиев - майстор
hidrazin написа:
Заварка със СО апарат. Накрая вместо пъпка от месинг слагаш желязна гайка. Мачкаш я и заваряваш.
:partyman:
Благодаря за съвета,както написах, пробвах вариант с парче месинг, макар,че бях подготвил и от желязо,но не се сетих за направя фрезенк от страната от която излиза жилото и да се завари, този вариант май ще стане най-добре...
alsted написа:
С лустер клема? Половин от месиговата муфичка с болтчето.
И този вариант беше изпробван,но само на едно болтче не издържа,а за цяла клема няма място в дръжката, но Благодаря за съвета, в някои случаи сработва,но тук проблема е мястото, отвора на дръжката е Ф8-9 мм..

п.п. Иначе е малко проблем да се намери баш такова жило,е намерих в един сайт,но е 20-25 лв,а и е дадено като жило за газта,но на външен вид е същото....
Фрезата е Гардения ,само фреза ,с по 1 ремък за предна и задна, това жило е за предната...
brum - майстор
Аз доста зор видях на времето с жила за електрически стъкла. За смачкване на "капсата" накрая се иска доста сила. Чираци в часта с най-голямо рамо успяват да смачкат. Само гледай да ги позапилиш, че да не срежат жилото от долу. Обаче след доста опити калайдисването се оказа най-читавият вариант.

А ако се стигне до ново жило - отишва при тия дето изработват жила и си готов за минимални пари. Само носиш старото с теб :) .
Илчо Илиев - майстор
С чираци не знам дали ще стане да се смачка,но аз използвах чукче...1кг и релса...
Парченцето метал/месинг/ го оформих и пробих,отпуснах го( загряване и рязко охлаждане във вода), нанизах жилото и го сплесках на наковалнята, да,ама не, измъкна се..
Както Хидразин каза,а и ти, трябва или заварка или калайдисване и това е най- сигурния вариант...
майстори на жила....тук просто няма, а и това жило има на другия край пружина, която не знам как е закрепена...

Прикачен файл

10-228x228.jpg
10-228x228.jpg (6.18 KиБ) Видяна 4959 пъти
shotik - майстор
Ето ти още една идея :
взимаш от този материал с който си правил проба ,оформяш го и го нанизваш на жилото. След това на един сантиметър от края с клещи прегъваш жилото и заготовката я връщаш към края ,така ,че този двоен участък да влезе в отвора,като оставяш 2-3 мм от сгъвката да е навън. Сплескваш малко материала,след това захващаш на менгеме под заготовката и с чук удряш жилото да се деформира като малка халка.Пак деформираш заготовката ,но това го направи на менгемето ,като преди това си разрязал на две гайка,която е с вътрешен отвор колкото заготовката и я слагаш от двете страни и стягаш яко,
Надявам се ще ме разбереш и ще го направиш.
Ако мислиш ,че ще стане късо,предварително извади жилото от бронята така,че да можеш да отрежеш от нея един сантиметър и така оголеното жило ще е с един сантиметър по - дълго и ще можеш да направиш това ,което ти писах.

Като още една идея е края на жилото да го разплетеш половин сантиметър ,всяка жичка да я сгънеш на 180 градуса и тогава да залееш с композиция и оформиш пъпката.Така като са обърнати жичките ,много трудно ще се измъкне жилото.
koveslav - майстор
Става като ползваш за пъпка стандартна гайка 5мм и с чук и подходяща подложка за наковалня я смачкваш,запресоваш върху жилото.
  • 1
  • 2

Тема "Скъсано жило" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: