• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
pif4o - специалист
Здравейте отново :) Брата беше решил да хвърля въпросното ARDO, той много лесно ги хвърля, ама аз му казах да ми я докара че ще я оправя. Пералнята имаше изгорял нагреватле които смених и проблем с нивото на водата, след чистене на "оня" маркуч пералнята сега работи и мърка като коте. НО, не знам дали от транспорта ли, от какво ли, но маншона на люка седи крив, като под напрежение от казана, пералнята е нивелирана но маншона пак седи не както трябва да е, изпънат и правилен кръг, а сякаш нещо казана не си е баш на мястото. Иначе казана се върти и работи без проблем, но къде да търся проблема с тоя маншон що така е накривен, явно е че нещо не е на ред, като повдигам барабана или го местя на сам натам маншона аха и да си застане нормално но явно не е тва начина. Мисля да не би при трнаспорта нещо да се е прецакало ама ще се радвам ако кажете кое точно да провея и кое отговаря за правилното центриране на барабана :) Прикачвам една снимка горе долу да видите за какво иде реч.

Прикачен файл

DSCN5579.jpg
kuger - майстор
Сещам се за два варианта, и двата свързани с неправилен транспорт.
Първо я отвори от горе и виж да няма нещо откачено, я пружина, я амортисьор.
Втория, освобождаваш гумата от корпуса на пералнята, ако е по-лесно може и от барабана. Оставяш я да си заеме естественото положение и монтираш.
stiv1961 - майстор
Отвори отгоре капака и ще видиш проблема, силно ме съмнява откачена пружина :?
kuger - майстор
stiv1961 написа:
Отвори отгоре капака и ще видиш проблема, силно ме съмнява откачена пружина :?
Заралийски, не преписвай :-D
:partyman:
pif4o - специалист
Мерси момчета, ще я отворя утре като съм при нея, инак за транспорта, брата каза че са завили транспортните болтове, и наистина беше така, когато я отварях да я ремонтирам се сетих че ги развивах, но се сетих и с каква кола са я докарали :), тоест няма начин да не са я докарали легнала, явно се е случило нещо, ще отворя капака утре и ще кажа какво е станало :)
Последна промяна от pif4o на нед май 04, 2014 8:37 pm, променено общо 1 път.
stiv1961 - майстор
kuger написа:
А на бас, че е пружина :-D , поглед отпред- дясната :) :partyman:
kuger - майстор
stiv1961 написа:
kuger написа:
А на бас, че е пружина :-D , поглед отпред- дясната :) :partyman:
[-X
Ц, задна дясна :tonqe: , ще пия биричка :-D
stiv1961 - майстор
Имах предвид като си застанал пред пералнята- дясна :)
kuger - майстор
stiv1961 написа:
Имах предвид като си застанал пред пералнята- дясна :)
Че те не са ли по две от страна?
  • 1
  • 2

Тема "Маншон за люк на пералня ARDO, въпрос?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: