Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Здравейте на всички!
По празниците попаднах на едно място-заведение, където стените бяха обработени по този начин - груба гипсова шпакловка със слама в нея. Ефектът ми хареса, и тъй като в момента правя ремонт на стара си къща, реших да ползвам идеята тук-там. Човекът, който пазеше обекта ми каза, че върху мазилката майсторите нанасяли гипс, след което изчаквали малко да "дръпне", хвърляли отгоре му сламата и след това заглаждали. След изсъхването намазвали отгоре с грунд или лак не знаеше. Потърсих в гугъл за гипс със слама, но нищо не намерих. Съжалявам, че нямах фотоапарат, за да снимам.
Моля, ако някой знае нещо повече - за вида на гипса, финалното покритие, за самата техника на изпълнение, моля да сподели.
Поздрави!
zlatko64 - специалист
Теракол със слама - бъркаш теракола както си е по рецепта, добавяш слама, отново бъркаш и това го мажеш с мистрия по стените.
Златко, иде реч за гипс - къде го намери тоя теракол?
zlatko64 - специалист
Начина който аз съм виждал с положителен ефект. Гипс п/в теракол, това ли е темата или търсим ефекта?
Изображение

Изображение

Изображение
Имам някакви подобни снимки,ако ви помогнат за онагледяване,заповядайте,
fbr - майстор
И какво му е красивото на това.
stiv1961 - майстор
fbr написа:
И какво му е красивото на това.
Картината :)
caribi - специалист
:? сакън да не се допреш до стената
ferrari4456 - специалист
Някой с алергия и не само вътре е загинал просто...
hidrazin - майстор
Просто някой дето не е влизал в стара къща с такава мазилка се е престарал. Замязала е на рунтав г....з. :-D
При тези мазилки сламата почти не се забелязва. Тя служи за армиране. По мазилките за таван мисля навремето слагаха чоп (естествена коса)
:partyman: .

Тема "Гипсова шпакловка със слама" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: