Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
to6o4033 - напреднал
Здравейте, антената на автомобила ми се счупи в основата където е подвижната част, за да сменя подвижната част трябва да сваля тапицерията на тавана но не ми се ще, та въпросът ми е мога ли да залепя счупеният метал и с какво за да се приема сигнала на радиовълните от антената? Благодаря предварително!!!
fox_vt - майстор
Така без снимка трудно да се каже ако има възможност запояване на многожилен кабел между двете метални части и тогава ги залепи,един вид като ги залепиш кабела да е мост между двете.Дано ме разбра какво искам да кажа :wink:
to6o4033 - напреднал
fox_vt написа:
Така без снимка трудно да се каже ако има възможност запояване на многожилен кабел между двете метални части и тогава ги залепи,един вид като ги залепиш кабела да е мост между двете.Дано ме разбра какво искам да кажа :wink:
Разбрах за какво говориш но няма как да стане това.
to6o4033 - напреднал
Не знам дали ще се получи с течен метал ако го залепя?
thinkpad - майстор
Не знам на какво викаш "течен метал", но ако става въпрос за епоксидните лепила, те са изолатори. Имаш няколко варианта - вадиш и сменяш. Вадиш и запояваш. Или вземаш една българска устер клема и правиш цигания със съмнително качество, като захващаш двете парчета, ако частта на автомобила стърчи поне 6мм капака.
Всяка промяна в показателите на антената би могла да влоши характеристиките й. В действителност едва ли ще е много. Тия радиота и с парче кабел, забучено отзаде им работят.
to6o4033 - напреднал
thinkpad написа:
Не знам на какво викаш "течен метал", но ако става въпрос за епоксидните лепила, те са изолатори. Имаш няколко варианта - вадиш и сменяш. Вадиш и запояваш. Или вземаш една българска устер клема и правиш цигания със съмнително качество, като захващаш двете парчета, ако частта на автомобила стърчи поне 6мм капака.
Всяка промяна в показателите на антената би могла да влоши характеристиките й. В действителност едва ли ще е много. Тия радиота и с парче кабел, забучено отзаде им работят.
Проблема е ваденето, че трябва да сваля тапицерията на тавана. Това Мицубиши не е като другите коли като свалиш лампата и да развиеш гайката, при него гайката е по напред и не се вижда.
thinkpad - майстор
to6o4033 написа:
Проблема е ваденето, че трябва да сваля тапицерията на тавана. Това Мицубиши не е като другите коли като свалиш лампата и да развиеш гайката, при него гайката е по напред и не се вижда.
Не я знам каква е колата и като ми кажат Мицубиши нищо не ми говори конкретно. Защо най-добре не го снимаш какво е положението сега? :)
Моята антена примерно е на покрива, мога да я вдигам и свалям дори, на болт е - развива се дори.
Duke_BG - специалист
моята в вектра Б комби и извадих лесно цялото тяло на антената като го развих през дупката на задния плафон. разглобих тялото, отпоих жичката на усилвателната платка и разпробих счупената шпилка, след това завих нова шпилка и сега антената ми се завива на твърдо фиксирана към основата шпилка.

лошото е че в твоя случай трябва да свалиш тавана има ли пета врата ??
ако има не е необходимо да го сваляш целия а ако няма става кофти - сваля се целия таван , облегалките на предните седалки се свалят назад на макс, като самите седалки се дават напред на макс преди това и тавана излиза през предната пасажерска врата
MamaMy - майстор
Ako е много работата и не си заслужава, аз поне те съветвам да сложиш една хубава, активна, вътрешна антена зад огледалото на предното стъкло. Препоръчвам от този вид:
Изображение

Тема "Ремонт на антена." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: