Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Чаро - Акълия
Привет,
въпросната миялна машина даде проблем. Гаранция -изтекла преди 1-2 години, та ще се заема сам да я погледна.
За целта ще са ми нужни насоки от хора минали по този път или занимаващи се с това.

Проблема:
Преди известно време миялната замириса на прегрени намотки, пукна, опуши малко кухнята и АП-то падна. На другият ден ни вопъл, ни стон. Все едно нищо не се е случило.
И така доста време, до преди малко. Пак подмириса и пукна. Явно за последно. След рестарт, тръгна, завъртя водата и отново свали АП-то.
До последно грее водата, върти "миалките" и мие без забележки.
Миялната е вградена

Предположенията:
На първо четене или помпа(по-малко вероятно) или нагревател(няма логика с миризмата)
Платка не вярвам да е -всички функции се изреждат, бутоните функционират, пък и това поредно укъсяване!

Въпросите:
Има ли друг елемент, който може би пропускам и трябва да му обърна внимание?
Има ли нещо специфично при разглобяването на миялната?

Възможностите:
Добър набор от инструменти, липса на тезгях обаче :lol:
Опит с перални, печки, и подобни домашни електроуреди (и много други), но никакъв с миялни.
Желание, но липса на време.

Принципно карам направо през нивата и после питам за пътя, но този път реших да пробвам по различен начин. Даже ми е странно и не мога да се позная. :lol: :?

Благодаря за вниманието! :partyman:
lov - майстор
Не ми се рови да видя модела какво точно представлява но първо си огледай сноповете кабеляци които влизат във врата. Щом е дала такива признаци ми се чини че блокировката на вратата да ти е направила късото или имаш протрит кабел. В повечето случай точно в долната част се протриват. Уж бандажирани ама. Пък и щом е пушило и гърмяло лесно ще се ориентираш маркирало се е със сигурност.
Иначе за инструменти освен отвертки и клещи друго май няма да ти е нужно.
Чаро - Акълия
Благодаря за включването!
Дано излезе кабел. Почвам я! :partyman:
Чаро - Акълия
Не е кабела. Никакви видими и ароматни признаци че е той.
Утре я вадя и разглобявам отдолу, отзад... :|
Чаро - Акълия
Благодаря за схемата.
Оказа се клемата на нагревателя. Явно е капнало мазно и е нагоряла... след време пак и...
2 кабелни обувки, малко калай и термошлаух и сме на пистата!
Тествам... на дълга и високотемпературна програма...
:partyman:
Предполагам темата приключи.

п.п. Работи!

Тема "Съдомиялна Аристон Хотпойнт LI 460 диагностика на проблем" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: