Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
regned - помощник
Здравейте, входната врата на блока ни е с автомат, но явно живота му заминава може би. За марка пише cisa, до колко е марка незнам... Проблема е следния - от единия край отдолу е леко омаслен механизма, а от двете врътки не може да сенастрои вратата да се затваря плавно накрая и се блъска много сериозно . Ако натегна забавянето преди крайно затваряне тя остава отворена на1-2 см. Въпроса е може ли да се ремонтира, или да ходя да купувам нов автомат.
kozl - майстор
Единия винт регулира затварянето само в крайния ход, а другия при останалото движение на вратата. Идеята е през по-големия ход на затваряне да се регулира на по-бърза скорост и при достигане до определен ъгъл на затваряне (15-ина см преди насрещника) да се забави още хода. Първо разхлаби и двата винта и натягай само единия докато установиш има ли ефект в затварянето и в коя част на хода се проявява ефекта. Като разбереш кой винт за какво е първо се регулира винта за пълния ход и после се затяга винта за забавяне в края на хода. Явно си натегнал много винта за финалния ход и сега в крайно положение вратата не затваря. Освен това най -вероятно щангите и шлиците не са регулиране и карйния ход се проявява почити на затворена врата (почити нулев ъгъл).
novgradski - специалист
Често съм срещал символите до винтовете:
- заек -за бърз ход
- костенурка - за бавен ход
regned - помощник
При положение, че когато натегна малко повече бавния ход, защо вратата спира на 1-2-3 см преди да се затвори напълно. Преди се затваряше в продължение на около 6-7 месеца от както я монтираха.
Но с времето почна често да се появява проблема и тръгнах да я регулирам. Съответно нямаше особен положителен резултат.
При отпусната бавна скорост се затваря напълно. Когато натегна малко бавната скорост понякога се затваря, понякога не - особено ако става течение. Тъй като автомата не беше нов, а също така вече има следи от изтичащо масло, имам подозрения че машинката си заминава.
Въпроса е, че вратата е с магнит и се притеснявам да не се изкърти и той.
genkogenev - специалист
regned написа:
При положение, че когато натегна малко повече бавния ход, защо вратата спира на 1-2-3 см преди да се затвори напълно. Преди се затваряше в продължение на около 6-7 месеца от както я монтираха.
Но с времето почна често да се появява проблема и тръгнах да я регулирам. Съответно нямаше особен положителен резултат.
При отпусната бавна скорост се затваря напълно. Когато натегна малко бавната скорост понякога се затваря, понякога не - особено ако става течение. Тъй като автомата не беше нов, а също така вече има следи от изтичащо масло, имам подозрения че машинката си заминава.
Въпроса е, че вратата е с магнит и се притеснявам да не се изкърти и той.
Проблема се появи , като се стопли времето , нали ?
И при мен е така , както го описваш . След 14 часа слънцето напича апарата и той спира да работи . Сутрин и в хладно време всичко е ОК .
kozl - майстор
Има сили, които пречат на затварянето.
Сила на триене м-у езичето на бравата и насрещника. Избирайте брави с по-слаба пружина на езичето. Аз дори съм сменял пружините. Смазвайте езичето ежеседмично. Ако насрещника не е заоблен - заоблете го.
Аеродинамична сила вследствие от разлика в налягането вътре - вън и съответно движение на въздуха.
Уплътнения на вратата или несъосни панти или крива рамка или крило, които създават отваряща сила в затворено положение.
Това са все причини автомата да не може да затвори вратата.
Едно решение е автомат с по-яка пружина, но създава дискомфорт при отваряне на вратата. Друго е по-голяма скорост на затваряне - така динамичната сила от инерцията при по-високата скорост преодолява противодействащите сили и вратата се затваря с трясък.
Какво масло има в автоматите :? При разлика в температурите вискозитета се изменя и хода на автомата също. Една врата която е нагласена да се затваря при някаква температура, може да откаже да се затваря при по-ниска температура.

Тема "Ремонт на автомат на входна врата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: