Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Колеги,наскоро ми изгоря нагревателя на съдомиялната, изгоря, ама зверски,такова нещо не съм виждал.Ще снимам и на някой от отговорите или съветите ще кача снимка.Сега нямам техническата възможност.Та , въпросът ми е, Как да вдигна нивото на водата в съдомиялната, съмнявам се, че е ниско и затова се скапа нагревателя по този начин,все едно си правил пръскана мазилка,така изглежда от вън.Благодаря ви предварително и обещавам да кача снимка.
А за колегите който имат мидея,или някой ги попита, смело да търсят части от индезит или аристон.
todortv - майстор
Има, с болтчетата фиксирани с боя.
Duke_BG - специалист
Е как изгоря нагревателя без да изключи 95 градусовата невъзстановяема защита ??
имало ли е някаква намеса ?

и моя нагревател нещо е потъмнял - беше ми думнала втората защита - сега съм я заменил със термодатчик 78 градуса, и имам съмнения за ниско ниво, но нали водата все пак циркулира и облива нагревателя ?
ти гледаш нивото когато не ти работи помпата ( то няма как иначе да го видиш) но и помпата като върти нивото е по-ниско, а нагревателя се облива постоянно с вода.

а кой от двата датчика е за нивото на мидеята ?
Имам въпрос:
Нивото на водата при първоначално пълнене трябва ли да стига до нагревателите?
Миялката е НЕО. Изгоря ми предпазният термобушон. Смених го с нов и реших да вида нивото.
Доста по-ниско от нагревателя се пълни и реших, че е от ниворегулатора.
Смених го с нов, но нивото е същото, ниско, според мен.
Продухал съм тръбичката.

Тема "пресостат/нивомер за съдомиялна" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: