Колеги, моля за съвет. Имаме стар фризер Минска 131 Атлант. До последно работеше, но после нямахме нужда от него и е изключен. Стоя така няколко години. Решихме да го продаваме и го транспортирахме до новите собственици. Разбрахме се да изчакат няколко часа и тогава да го включват. Звъннаха ми на другия ден и казаха, че вечерта е работил 3ч и не е изключил компресора и са го изключили. На другия ден се консултирах с човек занимаващ се с хладилни инсталации и каза, че предвид топлото време ще му трябва повече време да охлади. Предложи да го включим вечерта и сутринта да измерим температурата. Това беше около обяд и понеже бързахме с резултата го включихме. Беше настроен на 4 от 7, светеха зелена и червена лампи, оранжевото копче беше в изключено положение. В 20ч ми звъннаха, че фризера е достигнал -11 и са го изключили. Разбрахме се че не искат да правим опити с техник и днес отивам да им върна парите и да си го прибера. Въпроса ми е дали е нормално това поведение на фризера? 7-8ч на празен фризер не са ли достатъчни да достигне нормална температура и да изключи компресора? Какъв може да е проблема и по-скоро чуденето ми е дали си заслужава да търся проблема и да го ремонтирам.
Прилагам снимки за изясняване на модела
Прилагам снимки за изясняване на модела