Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
estorm - специалист
На Бош сдс макс модел GBH 8 DCE му се развали копчето за обороти. Така и така ще се отваря някой знае ли каква профилактика мога да му направя. Машината е много ползвана / аз съм я взел втора ръка/ та предполагам досега не е отваряна за профилактика. Не виждам пробки за грес или масло и се чудя как се смазват вътре частите.
marian1 - майстор
При тези машини, има точно определено количество масло - ако не ти тече и нямаш проблеми с машинката - по добре не отваряй механичната част.
Аз имам 5-ца и течеше - отворих я ( отваря се отгоре чрез няколко болтчета) почистих, купих си масло ( точно по количество и модел 16 лв за моята) и затварянето става с нов уплътнител.
estorm - специалист
При мен не е текло, но колко ли пък съм я ползвал. Не знам дали не е изтекло преди защото я купих във вид /външен/ на безобразно ползване. Нямаше омасляване по нея просто очукан корпус. От фирма с много хора и знаете така колко е трудно да се пази нещо и преглежда. Затова ме притеснява да не е изтекло маслото макар, че предполагам ако е така ще е много шумна, нали?
Не мога да намеря сервизна книжка на тоя модел. Вие от сервиз ли купихте маслото и уплътнението?
Аз засега смятам само да опитам да оправя копчето / имам подобно от Енхел/ ако не стане замяна ще го дам накъсо, че сега ми работи само в слаб режим. Колкото и да го въртя се тая. Дано да не е прецакано нещо друго.
marian1 - майстор
Да, от сервиза на бош си го поръчах

за какво ти е сервизна книжка - тук http://www.ereplacementparts.com/ си въведи модела - може и да има твоята машина
estorm - специалист
Там го няма, намерих го другаде.
http://www.mtmc.co.uk/Product.aspx?Prod ... rch&PPGR=0
но никъде няма инфо какво масло и колко.
В сервиз на Бош ще ми кажат ли? Ще искам да погледна дали липсва или да го сменя направо.
marian1 - майстор
Разбира се, че ще ти кажат - нали си с истински бош а не ментак. Предполагам че последните позиции в сайта който си посочил, са ремонтния комплект и маслото.

Тема "Проблем с къртач" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: