Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
lyubohar - майстор
Здравейте.
Ползвам поне 10год.повреден хладилен компресор(прегрели пластини)за захранване на аерограф.
Идеална работа ми вършеше.До днес.
Опитва да тръгне-бучи и след 5сек.изключва.Има предпазител(в ляво на снимката),който загрява и изключва.
Меря съпротивлението на изводите-на снимката съм дал стойностите.
Няма късо към маса.Много се надявам да е пусковото реле.
Но знаещите ще дадат диагноза. :o

Изображение

Изображение

Изображение

Благодаря!
lov - майстор
На боб и кристална топка не става да се гадае, иска си мерене. Закачи една пробна лампа успоредно на пусковата намотка и ще разбереш дали след първоначалния пуск релето изключва. Даже съм почти убеден че е залепнало в момента. Премери с мултицет а и най лесното е да свалиш капачето и да видиш в какво състояние е пластинката.
lyubohar - майстор
Aко знаех пусковата намотка да сложа лампа.
Затова премерих намотките на мотора да каже някой има ли някоя изгоряла намотка и коя е пусковата.
Сега ще се опитам да разглобя релето.
валкиса - специалист
Мисля че е блокирал,потърси друг.
lyubohar - майстор
И аз стигам до този извод.
Релето го отворих-нагар по контактите.Почистих ги.
Като включа в контакта се чува,че то включва,но мотора не тръгва.
Лампата на тавана премигва.
Жалко,пак изваждане. :?
Благодаря все пак.

A някой има ли представа какво налягане прави компресор от хладилник-нормален,домашен?
lov - майстор
Хайде малко поразмърдай си мозъчните клетки и ползвай търсачката на форума. Ей ти една схемичка и след като си отварял релето би трябвало да се усетиш коя е пускова и коя работна намотка.
Прикачен файл:
att-45eec90f3c790ele1.gif
att-45eec90f3c790ele1.gif (5 KиБ) Видяна 6411 пъти
А и ако релето работи коректно в темите из форума има как се оправя заклинил компресор. При теб не страшно щото ако с големия чук не стане става и с флекса. :partyman:

П.П. Това дето пише защита при теб е в отделната кутийка.
lyubohar - майстор
Ей,за мозъчните клетки-ами с възраста намаляват,ама аз съм възрастен и си ги пазя
Просто можеше да кажеш,че с по малкия омаж е пусковата.
Както и да е-не става,и с чука не става.Това за отварянето съм го правил може би преди да си роден. :lol:
Наложи се да извадя него.Сигурно е на 35-40год.Добре,че нищо не хвърлям. :lol:
Добавих му само един влагоуловител и сега си пее.Трябва само от време на време да му слагам масълце.
Е,доста шумен и вибрира,но ще го преживея.

Изображение

Сега ще трябва да търся нов компресор,че обичам да съм застрахован.
Aко е на старо какво налягане трабва да прави на изхода?
lov - майстор
Ей сега какво искаш да кажеш, че кат ме подмлади с 15-20 години ша изкараш едно пиене :lol:
Те и при мен мозъните клети вече са в недостик та за тва така пиша със загадки :)

Той и другия сигурно е заклинил щото е свършил масълцето. Не го жали с чука не е на хладилник, че да направиш някоя беля. Резки удари че чак да ти се струва че му се трошат кокалите вътре. То повече номера е от удара двигателя да се удари в стената. Но това след като го включиш веднага. Няколко пъти така но изчаквай поне 5 минути да се охладят намотките. Ако не стане с флекса му отвори капака само. Изпили заварката че по лесно а и после с малко силиконче може да лепнеш капака от ново да не прашасва.Може и някоя планчица с болтче да сложиш да се притяга.
lyubohar - майстор
Е,няма да си играя.Толкова усилия не са за мен.
Ще потърся из обявите нещо.Затова питам какво да гледам.
Какво налягане трябва да прави,ако е в ред?
lov - майстор
Компресор втора ръка и налягане е като на стара кола конете. Вече не са коне ами магарета. :? То зависи как ще го мериш но 5-6 трябва да вдига спокойно в един ресивер 7-8 литра.Не го пробвай така директно на изхода. 8 някъде е границата но това като оставим на страна колко е износен вече зависи от какъв фреон и за какво натоварване е бил предвиден самия компресор.
Принципно цялата оценка на такова нещо ще е субективна върши ти работа или не. Малко са хората дето могат и имат техника да ти свалят характеристика.

Тема "Компресор за хладилник." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: