Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
onkelabg - специалист
Пералнята си работеше до последно...но до вчера
При пускане-започва да пьлни вода за около 5/6 сек..и спира започва да мига диода за Отворена врата. Това е пералнята/ 6 чуство да го.../

Четките им хвьрлих един поглед има според мен още живот/2,5см-дьлжина/
Питането ми е как мога да проверя тази Биметална ключалка-дали работи правилно./замерване и как/
Какво направих до сега
-свалих ключ-помьчих се да е разглобя да достигна до пластините но уви само малко е открехнах и надникнах вьтре. Нямаше видими следи от нагар и др- взех и е напрьсках с Контактен спреи и е вьрнах на място.
Недаде резултат.Ето и фото на ключ, с 3 пина е..

Прикачен файл

пераня.jpg
пераня.jpg (73.28 KиБ) Видяна 3128 пъти

Прикачен файл

ключалка (2).jpg
dyaneff - майстор
Пръскането не е полезно в този случай. На две от крачетата се подава 220Волта и като загрее и заключи затваря верига между единия от двата който идва от платката с третото краче.
Мисля, че е това http://nikelectric.com/product_info.php ... ts_id=1955
onkelabg - специалист
Взех- друга биметална ключалка от познат/втора рька/ днес. Пуснах една пералня и проблеми засега няма.
onkelabg - специалист
Да довьрша темата си, с това което се случи и направих последствие.След,като взех такава биметална ключалка/2 рька/ пералнята работи 4/5 пранета и дотук :axe: . Пак започна да мига диода за незаклю.врата. Изчетох много мнения/форуми и др/,как и по-какьв начин да направя така,че да симулирам затворена врата без да купувам ключалка.
Отнова разглабяне на ключ на части и...
-буксата Ми е с 3 пина- 3 4 5v-има разлика в буксите да знаете
-два от пиновете ,контактуват според мен,тези за/4 и 5в/..другия си е сам :cool:
-и трите кабела Отиват кьм платката :?: в моя случай. Някьде е различно 2 отиват кьм платката.
Бях в шах и реших да направя мост м/у тези пинове с напрежение/ 4 5в/ последните в моята букса.
Пуснах пералнята и засега ПЕРЕ =D> Ето и малко фото,та темата да е разбираема и довьршена,както се полага да е в Форум.

Прикачен файл

DSC00011.JPG

Прикачен файл

22112014066.jpg

Прикачен файл

14122014071.jpg
lyubohar - майстор
А,ключалката работи ли?
Заключва ли като пуснеш програмата и отключва ли минута след като свърши?
Ако не работи коректно може да има изненади-на мен ми беше развалена
и ползвахме пералнята без ключалка.Резултата е смяна на паркет на една стая!
onkelabg - специалист
lyubohar написа:
А,ключалката работи ли?
Заключва ли като пуснеш програмата и отключва ли минута след като свърши?
Ако не работи коректно може да има изненади-на мен ми беше развалена
и ползвахме пералнята без ключалка.Резултата е смяна на паркет на една стая!
Ключалката не работи-Демек не заключва,отключ. е по-време на ПРАНЕ :?:
Условието е да не се отваря, и да се пази от малки деца или по-големи любопитни/дядо,баба/ за отваряне по-време наработа.
lyubohar - майстор
Не случайно писах по въпроса.
Понякога няма нужда някой да отвори вратата.
Когато прането е малко при центрофугиране барабана много вибрира и вратата сама може да се отвари.
Така стана и у нас.Аз я смених след дъжд качулка и ми струва колкото една нова пералня. :?
Повредената ключалка не е скъпа,така че моя съвет е да си я смениш с нова.

Преди да се извади трябва да се запише кой кабел къде отива да няма въпроси.
onkelabg - специалист
Да колега, след празниците ще си закупя. Имаги по 16лв..но с доставката ще доиде малко по-скьпа/21/22лв/. :o

Тема "Пералня- Whirlpool АWM 8122-6К/-мига диода за Отворена врата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: