Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
boki123 - напреднал
Кажете ми от опит какво лепило да ползвам за лепене на обувки и маратонки. Пробвах с на хенкел момент-не държи, някакъв уж хелметекс също не стана, китайския канаконлит джиип май по го бива ама не съвсем. Прома също не държа даже и един мач в махалата.
Така че казвайте че не ми се хвърлят разлепени , но иначе здрави обувки.
marian1 - майстор
Преди да лепиш, почистваш ли? Необходимо е да почистиш участъка за лепене примерно с раш пила - това хем почиства, хем набраздява - после мажеш двете повърхности ( преди се ползваше прома, странно че не е станало при теб) държиш повърхностите разтворени до момента в който лепилото леко засъхне - чак тогава притискаш. Хубаво е да използваш нещо което да оказва натиск за няколко часа - (не си казал къде са разлепени) но можеш да ползваш примерно дърводелска стяга, някаква подходяща тежест и парцали, които да натъпчеш при необходимост. Потърси тогава лепило тип-топ - необходимо ти е еластично лепило, не лепило канаконлит ( защото е твърдо и се цепи) ако може да се шие - е добре да се зашие - ако мислиш че не можеш - потърси обущар.
kozl - майстор
Много зависи каква материя се лепи. Пробвал съм няколко вида марки и най-доволен съм от Тип Топ. Двукомпонентно, скъпо и вече не знам къде се продава, защото си избирам такива чепици дето ги изтърквам преди да се разлепят. Почистване и притискане, за здраво залепване. То за това обущарите могат по-добре, че имат калъпи за притискане.
Chefo77 - майстор
А защо направо не ги закараш на обущар - там знаят хем как, хем с какво. Макар че сякаш използват Хелмевект, изобщо няма да се учудя ако имат нещо по-добро, до което нямаш достъп. Предполагам имат лепила, които не могат да се закупят в малки количества. И другото, което са посъветвали колегите - имат си стяги, с които знаят точно къде и как да затиснат ...
mcm - специалист
За обувки ползвам това:

http://markita.net/bizon-lepilo-super-g ... a-2gr.html

или това

http://markita.net/lepilo-loktajt-super ... r-gel.html

до сега проблем не съм имал. Дори в момента обувките с които съм, са лепени с първото.
boki123 - напреднал
Пуснах темата защото или в Ямбол не са останали качествени обущари или си гледат работата през пръсти.
Реших че не е ядрена физика и мога да се справя и сам.
Почиствам с шкурка едра защото не може да влезе друго,разлепва се подметката от горната част и мястото е малко за пила. Ще търся тип-топ дано го намеря в Бг..
Много благодаря на всички включили се.
nikolovvd - майстор
Баща ми е обущар и работи в едно мазе в центъра на Ямбол.
До колкото съм го гледал, освен че обувките ги лепи, също така ги шие.
hidrazin - майстор
Цианакрилатните лепила дето е показал mcm и подобните от сорта на "Капчица" , "Супер Атак" и подобните им,
са най-неподходящите в случая. Нямат еластичност и са крехки. Трябва лепило дето е еластично след втвърдяване - например Прома.
Промата си я водят баш обущарско лепило. И както каза nikolovvd - най-здраво е шито и лепено.
:partyman:

Тема "Лепило за обувки" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: