Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
imarh - специалист
Предполагам, на повече от вас им се е случвало, защото според мен това им е най-слабото място.
Имам един комплект Ейнхел-Бавария(жълт), който купих преди повече от 10 год. за 100лв. - 850W малък ъглошлайв + 550W ударна бормашина + 520W зеге с управление на хода и оборотите. Инструментите се оказаха прекрасни, като още работят. Направиха 3 основни ремонта вкъщи+премествания, още колко на други места и колко съм ги давал не е истина. за това и просто не желая да ги заменям. става въпрос ето за това:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Предполагам, че няма да е проблем от едно стоманено/алуминиево кубче да направя сходен профил с ъглошлайфа + две дупки за стягащите болтове. НО, все пак някой дали е намирал такава готова резервна част или да е стигал до по-хитро решение?
pachosz - специалист
Аз миналата година купувах точно такъв чарк, ама е в Ст. Загора, не знам ти къде си. Струваше около 2-3 лв.
shotik - майстор
Преди години след няколко използвания тази част се счупи и при мен по същия начин. От текстолит изработих нова с подобна форма и ми служи доста време.
MamaMy - майстор
За половин час я изработих от желязо. Ползвах парче от стара рамка на пружина за легло. Тя не е с винкел а с две дебели извити железа от страни. Трудното беше да уцеля дупките за болтовете, че старата планка се беше деформирала.
marian1 - майстор
Баси много сложно го правите.... Отивате в магазина на райдер, и от сервиза си купувате за 2-3 лв - аз винаги се запасявам с по 2 бр, защото се е случвало да няма в наличност!
Не погледнах от къде е колегата, пиша за София - магазина на Ломско шосе преди околомръсното.
imarh - специалист
Благодарско. Явно има алтернативи.
А нещо в района на Младост/Дружба/Окръжна болница?
horgasz - специалист
Само аз ли не виждам снимките.... :?
pansim - майстор
Снимки и аз не виждам...а ме интересува темата
И аз имам проблем с едно зеге

Тема "Счупен захват на ножчета от прободен трион/зеге" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: