• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
ontario - специалист
Здравейте,

като гледам аспирацията в мястото където живеем отскоро май никога не е чистена,а нещо не мога да се справя с разглобяването.
На снимка 1 има едни винтове, който въртя и като, че ли поддава в единия край, но не мога да сваля капака.
На снимка 2 съм очертал какво се вижда отдолу през дупките - нещо като филтър, но не покрива изцяло открай докрай - той ли се сменя при почистване и от къде се купува ако е е така ?
В къщи /тук сме на квартира/ имаме аспирация EDESSA - много лесно се разглобяв само с едни плъзгачи се освобождава, а филтрите са метални, после всичко в един леген, пръскам с обезмаслител, после с четка и така, но тука с това Gorenje нещо ми е зор.
Прикачен файл:
P2043373.JPG
Прикачен файл:
P2043371.JPG
Прикачен файл:
P2043372.JPG
Прикачен файл:
P2053374.JPG
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Не виждам добре, но ми се струва, че просто я няма касетката с филтъра.
За почистване се разглобяват само профи аспираторите. Домашните са леки за употреба. Две палчета и филтърът е свален...
angel_ov - специалист
С какво ги чистите тези филтри, че голям зор виждам жената като ги смъкне?
Вече не остана препарат от битовата и част от пром. химия където да не съм пробвал.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
angel_ov написа:
С какво ги чистите тези филтри, че голям зор виждам жената като ги смъкне?
Вече не остана препарат от битовата и част от пром. химия където да не съм пробвал.
Основната гняс е мазнини. Сода каустик. Накисва се една нощ, на сутринта само плакнеш. Жените обичат да търкат, никога не чакат :-) И да мърморят обичат. Помисли дали да я лишиш от филтъра като обект, ще си намери друго....
radius - майстор
Аз металните филтри ги чистя с Meglio (обезмаслител) и четка за зъби. Пръскаш, чакаш и търкаш и отмиваш с вода. Става много добре. Със сода каустик сигурно е още по-лесно, но обезмаслителите са по-безопасни.
pipilica - майстор
Скоро чистих, основно, и моя аспиратор, не е истина каква мазнотия имаше по турбините и около тях. Почнах с "Меглио" но свърши и тогава пристъпих към по сериозни действия. Разглобих всичко до най-дребния детайл и едно по едно бяха накиснати в голяма тенджера с яко прах за пране и вряща вода, по-скоро ги сварих на котлона. Е толко чист и в магазина не е бил.

Тия винтове може да не са на резба може да са с езичета и да се савъртат само малко да освободи езичето и капака да се свали, но ако се е залепил от мазнотията не си личи кога езичето е освободило. Заври един нож между капака и корпуса напъни леко и бавно върти винта.
MamaMy - майстор
И на мен ми се вижда, че няма филтъра. Вижда се съдържанието през дупките. Някой е свалил филтъра и аспиратора е ползван така :kotz:
tysonlkr - специалист
И частта която се издърпва напред също я няма, не само филтъра. Плаче си за нов. Не знам дали се продава като части за аспиратор.
Kasap - специалист
Филтрите /металните/ се свалят и се почистват с обезмаслител. А това не е аспиратор и не си струва усилието изобщо.
pipilica - майстор
Всичко си му е на място просто по-старите модели нямат метални филтри а имат платнени такива които се сменяват и тука този филтър липсва и за това се вижда вътре.
  • 1
  • 2

Тема "Почистване на аспиратор Gorenje, моля за съдействие..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: