Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
mgbagera - специалист
Става въпрос за 3 ел. инструмента на B&D.
Зеге: ks531
Ренде:ka273
Шлайф машина:ka200

Да започнем първо с зегето. Пускам го и работи но щом ножа опре в дървото спира да се движи. Машинката продължава да си работи но самия нож спира щом опре в дървото.

Рендето също работи но искри страшно много при четките. Отворих го и погледнах четките но не ми се сториха толкова износени. Е бяха по малки и от на половината но си мисля че има още живот в тях. Четките лесно ще ги сменя с други за проба но ме притеснява ротора.
Когато завъртя ротора тои много мята и самата ос горе високо е неравномерно износена. Сега не знам какъв му е принципа на вибриране но не мисля че е нормално ротора да мята като се завърти.

Шлайф машината изобщо не тръгва. Имам някакви спомени че преди ако се разклатеше започваше да върти но не съм сигурен. Тези дни и предстои разглобяване за да се види какво и е.
Chefo77 - майстор
За третото много вероятно причината да е прах в ключа. Като го отваряш, внимавай да не изскочи пружинката, че да я търсиш в цялата стая.
kolev_k - специалист
За зегето-разбита трансмисия,За рендето-ротора,той няма функция да вибрира.Виждал съм ефтини машинки,които вместо сачмени или бронзови плъзгащи лагери,имат втулки от желязо,е няма как да не се износи вала или втулката.За шлайф-машината-прекъснат кабел в непосредствена близост до машината.
fox_vt - майстор
kolev_k написа:
За зегето-разбита трансмисия,За рендето-ротора,той няма функция да вибрира.Виждал съм ефтини машинки,които вместо сачмени или бронзови плъзгащи лагери,имат втулки от желязо,е няма как да не се износи вала или втулката.За шлайф-машината-прекъснат кабел в непосредствена близост до машината.

=D> :thumbs:
mgbagera - специалист
=D> Сега ако кажеш и дали подлежат на ремонт :? става въпрос за първите 2 понеже шлайф още не съм го разглобил.
За рендето ми казаха да занеса ротора на стругар да го навари и престърже. А с зегето какво да се прави ?
anabolicbeast - специалист
Ренде:ka273 Колега, според Гугъл въпросният инструмент не е ренде, а виброшлайф. Инструментите са коренно различни и принципът на работа също. Та на въпросния виброшлайф първо заминават лагерите, именно заради принципа на работа.
mgbagera - специалист
Да де виброшлайф ама що му викам ренде не знам :?
mgbagera - специалист
Имаме напредък :)
Проблема на номер 3 се оказа изгоряла жичка на статора която прилепих и заработи отлично.

А тази шлайф машинка ka200 как се използва? По точно как и се слага шкурката?
Гледам е на лепенкикато тези на детските обувки дето са без връзки. Чудно ми е как се лепи шкурката, дали си е специална шкурка която на гърба има лепка или преди това се слага нещо друго?

http://spplthumb.blob.core.windows.net/ ... 319492.jpg
mgbagera - специалист
Мерси колека :drinkers: не знаех как му е името и съответно какво да търся.

Днес приключи и ремонта на зегето. Беше се разбила втулката на зъбното колело. Когато ножа опре в нещо, тои избутва колелото нагоре и мотора превърташе. Занесох го на стругар и наби нова втулка за 3лв.

Остана ми само виброшлайфа. Предложете как да го ремонтирам :?
Там вместо лагер в горния край на ротора има втулка. Вместо до се износи втулката се е износил ротора от едната страна и сега мята.
Питах стругаря дали може да се навари и после да се стругова но каза че при заварката ще се стопят намотките.
Не го е правил преди и не иска да рискува.

Тема "може ли малко помощ за ремонта на 3 инструмента ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: