Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Xelian - помощник
  • Здравейте,
  • имам следният проблем.
  • Селска къща с изба вкопана в земята на метър, избата се състпи от 3 стаи с една преходна. От вън има мозайка около 1,5м около къщата и не може да се сложи външна дренажна система.
    Стените на избата са от камък. Но малко или много има влага и за мое учудване по междинните стени между две отделни стаи на избата. Има мухъл и старата мазилка се рони, на места до камък се е оголило. Тъй като съм непросветен в мазилки, грудниращи елементи и тн. искам съвет.
    • Какво(с какво) да извърша ремонта на такава стена?
    Трябва да отстраня старта мазилка, после с какво да обработя старите стени(от камък) и после с какво да замажа?

Поздрави.
torbalan - Дървен философ
Правилнотое да се направи дренаж, но щом казваш, че не може...

Ползвал съм една течна хидроизолация, на чиито етикет пише, че може да се слага и от вътрешната страна. Не помня как се казваше, но щом съм я купил от кварталната железария в Козлодуй, значи я има навсякъде и не е нещо особено.

Та според мен - сваляш старата мазилка до камък, мажеш с тази хидро изолация, после пак мажеш (аз слагам и мрежа за армировка), ако не си доволен от резултата - мажеш трети път. накрая си правиш мазилка от цимент и пясък 1:3. Много хора ще рипнат, че без вар не може, но да ти кажа - може.

Аз така направих оградата на къщата ми, която държи около метър пръст. И при всеки дъжд я атакува влага.. Старата мазилка се беше изронила до грам. Бяха останали само камъните. За няколко години - няма драми.

За да няма мухъл обаче - трябва да има и вентилация... Помисли по този въпрос.
VLADO66 - майстор
Преди да се нанесе хидроизолацията, трябва да се запълнят ако има фуги между камъните.За мазилката е добре да се сложи пластификатор, заместващ варта като този http://www.isomat.bg/%D0%9D%D0%B0%D0%BF ... a.tpl.html Около 5 лв. е литъра. за да няма напуквания и да се лепи по-лесно по стената. Аз съм ползвал предимно такава http://www.gsstroimarket.bg/view/9565.html. Покрива около 8 м2 на две ръце
Xelian - помощник
Много неук съм за това произлизат още няколко въпроса:
1. Колко дебел трябва да е слоя хидроизолация? Имам 7 стени и с тази посочена хирдоизолация ще ми излезе доста пари? Не че ще започвам всичкото на веднъж? Предполагам, че е като мазилка се нанася?
ЦИМЕНТОВА ХИДРОИЗОЛАЦИЯ ISOMAT AQUAMAT
този ще свърши ли работа?
2. С какво да запуша фугите между камъните?
Това ще свърши ли работа:
ПОЛИМЕРНА ЦИМЕНТОВА СМЕС ЗА КОРЕКЦИИ ISOMAT DUROCRET

3. Каква армировка да използвам и защо? За по-лесно лепене на мазилката върху камъка?
4. Този "пластификатор" се добавя в разтвора за мазилката 3:1 пясък, цимент и . 75 g на 25 kg цимент?
5. Тъй като в мозайката около къщата има пукнатини и ме съмнява,че от там идва част от влагата ,те може ли да се третират с хидроизолацията на открито?
VLADO66 - майстор
Консистенцията е като средногъста боза, не съм мерил колко дебел е слоя, нанася се с валяк с дълъг косъм или баданарка.На Изомат нещата са добри.Изолацията става и за отвън.Фугите ги пълниш с посоченото, но може и с циментова лепило за плочки.Не разбрах за армировката

Тема "Мазилка за изба." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: