Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
ontario - специалист
Здравейте,

не мога да разбера как се демонтира тази дълга лампичка в банята, за да я сменя.
Също искам да питам като се свали видимо разбира ли се дали е изгоряла или да търся проблема другаде.
Прикачен файл:
P1113369.JPG
Прикачен файл:
P1113370.JPG
MamaMy - майстор
Натисни единия цокъл на вътре и той ще потъне. Не пипай лампата с пръсти. Ползвай парцал. Ако е здрава ще почернее ако и оставиш отпечатък.

ПП Сега погледнах от близо снимката. Изгоряла е. :)
ontario - специалист
Не мога да сваля лампата, за да я сменя и това е.
Може ли по точно описание накъде да я движа или въртя,че да излезе :?
Andri01 - майстор
Опитай да я развъртиш ,така както е-не рядко от високата температура се стапя калая,който е в краищата на лампата и залепва за контактните пъпки. После-както ти е казал колегата: избутваш я наляво или на дясно/ да потъне единия край/ и я изваждаш.
kolev_k - специалист
[quote="Andri01"така както е-не рядко от високата температура се стапя калая,който е в краищата [/quote]
Какъв калай???Калай има на дупето на крушовидните лампи.И не е калай,ами сплав-калай/олово.
nv952 - майстор
Ето ти нагледно...както казаха по горе.
Прожекторите 150 и 500 вата с халогенни пури се сменят така.
Аз като сменям ги хващам или от дясно или от ляво (със червен кръг)
после натискаш или на ляво или на дясно и ще излезе(виж стрелката с зелено и синьо)

Прикачен файл

P1113369.JPG
al4o - специалист
То по интересно е свалилия тази крушка :-D Другото са технически подробности :cool:
nv952 - майстор
:lol: Чак сега видях че темата е от месец януари :?
al4o - специалист
Е на 5 март още я мъчеше :sad: Иначе наи лесно с клещите и метлата/при спрян ток/ама после ще се пита как се слага :)
nv952 - майстор
От януари до март без крушка (пура) :? Голяма смяна бе :-D
Чай да видим,дали ще се сети да отговори....може пък някой съседка да му е помогнала. :lol:
:| Сета се сетих,че и аз имам да сменям една крушка на фаровете за мъгла....ама утре :razz:

Тема "Как се сменя тази лампа за баня?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: