Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
stiv1961 - майстор
Здравейте, пералнята е Whirlpool FL5085. Наложи се да сменя лагерите, че като центрогугира все едно излита СУ35 :-D . Обаче при демонтажа на горния капак счупих едно лостче, което мисля дозира водата в кутията за прах и омекотител. Обиколих няколко магазина и сервизи в Стара Загора но ме отразяваха с отговора, че не могат да ми го доставят. Прерових мануала и му намерих номера- 4812 321 38013 Lever , Nozzle. Имате ли идея от къде аджеба да си намеря новинко, пробвах с лепене- не се получи, усилието на пружинката го чупи пак :sad: . Ето снимка на джаджата:
Прикачен файл:
170320152641.jpg
Ето и снимка на мястото където се монтира( снимката е от нет-а, колегата от сетком и той със същия проблем).
Прикачен файл:
P1050091.JPG
P1050091.JPG (19.11 KиБ) Видяна 944 пъти
crez - майстор
Пробвай при тези които продават втора ръка бяла техника, те имат разглобени и използват части от тях.
stiv1961 - майстор
И там мисля да скокна ама утре. Също се сещам и за пунктовете за скрап, но не знам дали ще намеря такава пералня или подобна, например FL5105 :?
stiv1961 - майстор
Побългарих системата :-D , за сега работи безупречно. На това счупеното лостче се закача пружинката, поиздялах в самия край на счупеното каналчета и наместих пружинката на новото място. Час и половина седях седнал пред пералнята докато изкара цялата програма, все едно бях на ракиджийския казан :-D , работи безупречно, жената доволна и задоволена :-D Рапорт даден :supz:
:partyman:

Прикачен файл

170320152642.jpg

Тема "Чарк за пералня Уърпул" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: