Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
aiako - специалист
Ами .... на майка ми машинката :-D сдаде багажа.
Въпросният парогенератор е от ютия + п.г. - taurus, вместимоста му мисля че е мах. 1,5 литра, а нагревателя ~ 1350w , налягане 1,5 bar
Ето снимки :
ИзображениеИзображение
Някакви идеи за ремонт ?
Andri01 - майстор
Кое по точно е сдало багажа? Нагревателя,датчика за температура или предпазителя/ той е нещо като съпротивление-изгаря над определени градуси и прекъсва веригата/. Търсене на нов?!
stamenov1 - специалист
Стопяемия термо предпазител е в шлаухата на синия кабел. Но ако има проблем с терморегулатора на белия кабел може и от там да изгаря термопредпазителя ако основния не изключва на време.
aiako - специалист
Значи по това което премерих, би трябвало да е корозирал, окъсил с корпоса и прекъснал. Напрежение до изводите има. Не мога да сложа нов нагревател обаче...
MamaMy - майстор
То тук няма терморегулатор, а само термо ключ. Температурата на парата се потдържа като постоянно включва и изключва при достигане на температурата за която е направен. Не се регулира. Термо-предпазителя може за пробата да се шунтира. Ако е изгорял нагревателя прибирай всичко в кръглата папка :wink:

С какво измери напрежението върху изводите? Само не ми казвай фазомер :lol:
aiako - специалист
Изгорял е този нагревател, измерих съпротивление между клемите - никакво иначе по формулката трябва да е ... 35 ома.

Все пак ако някой се сеща как да напъхам друг нагревател много ще се радвам, все вярвам че ще е по-евтино от 150лв. :bulb:
aiako - специалист
Айде момчета, седи вече половин година пред мене време му е да го оправя :-D

Мислите ли че ако му сложа един нагревател с резби ще издържи на налягането ?

Тема "Парогенератор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: