Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
egx - специалист
Здравейте,
Сменям съчмените водачи (най-обикновенни) на едни чекмаджета и се чудя има ли шаблон за правилното им поставяне, защото явно нивелира не върши работа. Дайте акъл. Ужким проста задача, но се узорих. Как се монтират и какво се бележи.

Мерси
Mc Queen - специалист
За шаблон немога да ти кажа, не съм чувал да има такова нещо.
Аз моите ги правих по изчисления.
Отстояние от дъното.
Трябва да разглобиш водачите.
И си избираш кои отвори да ползваш за закрепване.
Едната част я монтирваш за чекмеджето, а другата за странцата.
Тясните планки ( вътрешните ) ги монтирах на чекмеджето, а основните ( със съчмите ) на страниците.
Когато си готов с двете страни чак тогава вкарваш чекмеджето на място.
До сега тези чекмеджета с какви водачи са били?
Дали имаш място да вкараш два съчмени водача?
Дано съм ти бил полезен.

Поздрави
Mc Queen
egx - специалист
Здравей,
полезен си и мерси за включването!
Целият проблем е,че след монатажа, чекмеджето не се затваря плътно.Знам как да го оправя,но направих доста дупки..Как да отбелжа(маркирам) с точност къде трябва да се паднат дупките на тънката част?

Майсторите преди мен са сложили водачите под ъгъл и сега целя ъгъла им.Аз ще го уцеля сега,но искам да знам как е правилно да се маркират местата на дупките за тънката част.В нета не открих нищо, а в еднта тема тук открих линк з шаблон,но беше невалиден.

Мери Mc Queen
Mc Queen - специалист
За да не ти се затваря значи няма успоредност на водачите,
или са прекалено напред монтирани, и в тяхното крайно положение чекмеджето НЕ е затворено.

Къде се намират водачите спрямо страницата ( долу в средата или горе ) ?
Не се опитвай да целиш "майсторската" направия.
Щом има много дупки, премести водачите на ново място.
Спази успоредност спрямо дъното.
За мен това е тънкостта да правилно да орамериш осевите линии за двете части на водача.
Другото е лесно. разглобяваш водачите налагаш шините върху линиите и си очертаваш отворите за видиите.

Например центъра на този водач бих го сложил на 30мм от дъното на чекмеджето.

Поздрави
Mc Queen

Прикачен файл

съчмен водач.JPG
съчмен водач.JPG (14.24 KиБ) Видяна 5538 пъти
egx - специалист
Мисля, че разбрах Mc Queen. Мястото на всеки следващ водач се мери от горния ръб на челото на предходното чекмадже и след това се бележи хоризонтална черта, върху която ляга водача. Важно е да се бележи средата на водача,а не някой от ръбовете. След това върху самия водач има дупки. Някои от тях позволяват да се мести по хоризонтала или вертикала, за да се правят малки корекции. Първо се монтират там винтове. След като всички са на мястото си се фиксират и на останалите места на страницата на кутията.

Мерси Mc Queen
Mc Queen - специалист
egx написа:
Мисля, че разбрах Mc Queen. Мястото на всеки следващ водач се мери от горния ръб на челото на предходното чекмадже и след това се бележи хоризонтална черта, върху която ляга водача.Важно е да се бележи средата на водача,а не някой от ръбовете. След това върху самия водач има дупки. Някои от тях позволяват да се мести по хоризонтала или вертикала, за да се правят малки корекции. Първо се монтират там винтове. След като всички са на мястото си се фиксират и на останалите места на страницата на кутията.

Мерси Mc Queen
Прибави и 3-4мм луфт между чекмеджетата. ( аз моите си ги правя така )
Другото е така, както си го описал.

Поздрави
Mc Queen
Duke_BG - специалист
http://www.salex.bg/shablon-za-rolkovi- ... 0%BE%D0%BD

има шаблони ама цената ще те откаже :)

Тема "Шаблон за съчмени водачи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: