• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Имам една водна помпа руска на която и се пукнаха кондензаторите и не знам как да ги намеря ако има вариант да ми кажете със какви други кондензатори да ги комбинирам за да заработи пак помпата.
сега кондензаторите са 2 запоени един за друг по 500 волта 0,5 мкф.

Прикачен файл

phpg8wXxYPM.jpg
rositodor - специалист
Първо уточни как са свързани кондензаторите(паралелно/последователно).Или по-просто казано и двата извода на кондензаторите ли са вързани един за друг :-D
Ами нали съм направил снимка там се вижда според мен за на една и съща посока обърнати то предполагам че няма значение посоката им това са постоянно свързани кондензатори нямат + и -
Така мисля аз но ако греша ме поправете.
rositodor - специалист
manzar написа:
Ами нали съм направил снимка там се вижда според мен за на една и съща посока обърнати то предполагам че няма значение посоката им това са постоянно свързани кондензатори нямат + и -
Така мисля аз но ако греша ме поправете.

Да,това са неполярни кондензатори,но според начина им на свързване общия капацитет е различен,затова има значение как са свързани паралелно или последователно.Погледни това:http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0% ... 0%BE%D1%80 .... погледни"свързване на кондензатори" ............... И после когато разбереш как са свързани и изчислиш капацитета....си купуваш един или няколко кондензатора на които общия капацитет е като на тези двата кондензатора.
kozl - майстор
От снимката не е пределно ясно как са били свързани, но няй-вероятно паралелно. Съдя по това, че единия им край е общ и е оформен като за връзка към лустер клема.
hidrazin - майстор
manzar написа:
... да ми кажете със какви други кондензатори да ги комбинирам за да заработи пак помпата....
Защо казваш че и се пукнали кондензаторите? С колко кондензатора е била тази помпа и с какъв капацитет?
:partyman:
kozl написа:
От снимката не е пределно ясно как са били свързани, но няй-вероятно паралелно. Съдя по това, че единия им край е общ и е оформен като за връзка към лустер клема.
Да единия им край е общ и се захваща на със болчре.
Почти получих отговорите и сега ако ми предложите модел/и кондензатор ще сте златни че тези руските няма от къде да ги намеря.
kr1100 - майстор
има, има. МБМ -метало-бумажний,- мет,но Не ти препоръчвам пак да налиташ на руски кондензатори,че са със дърто ЕГН. Ако са били паралелно свързани търсиш 1мкф /500 В западняшки неполярен.
В действителност ме притеснява само това че са вързани заедно 2-та от единия край а от другия сана на различни места вързани.
а ако аз взема един той е със 2 кабелчета и не знам как как да го разделя на изхода където на снимката са разделени.

Ако взема 2 по 1 мкф / 500 в дали ще пречи нещо?
  • 1
  • 2

Тема "Ремонт на водна помпа как" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: