Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
fastedy - напреднал
Циркулационната помпа не тръгва . На сухо демонтирана работи тихо и рамномерно.
Обратно в машината не. Само нещо жужи. Цикъла тръгва нормално. Преди да спре
Прискърцваше но на сухо работи.
pipilica - майстор
Ми проследи какво я управлява тая помпа. Ако не си много на ТИ с електриката по-добре носи на сервиз да не зарадваш жената с нова машина.
kozl - майстор
На нашата съдмиялна АЕГ фаворит помпата се пуска от симистор на платката, но от клемата на помпата освен захранването в платаката влизат 2 жици, вероятно за обратна връзка от помпата. Цялата клема се беше намокрила от едно маркуче и платката даде фира, вероятно щото захранването беше проникнало в буксите за обратната връзка и цъфна процесора на у-нието. Предполагам, че логиката на управление следи оборотите на помпата.
А тая помпа би трябвало и кондензатор да има. Поне мойта има, разположен до нея.
Би следвало да провериш кондензатора, симистора.
Може би е уместно да свършеш една крушка с нажежаема жичка паралелно на помпата, за да се провериш по светенето как се отпушва симистора, ако е със симистор. Не знам как ще реагира двигателя, ако на симистора му е прекъснал единия преход и работи като тиристор :?
Е това важи ако у-нието на помпата е с полупроводникови елементи. Ак е с реле поне проверката е по-лесна.
Duke_BG - специалист
малко е стара темата но при мен проблема беше в кондензатора на помпата (Midea), а за куриоз в един магазин ми изкараха кондензатори осемдесет и ... набор - не ми се обикаляше и го взех но и с него не тръгна.
върнах кондензатора и си купих "по-пресен" и всичко заспа
за 2,8 лв

Тема "Проблем със съдомиялна Arison" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: