Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
ontario - специалист
Здравейте,

това уплътнение от няколко месеца е спукано, но вчера протече и става проблем.
Утре пък заминаваме на почивка и няма време да викам майстори, а и сме на квартира и търся евтино временно решение /пералнята не е наша/.
Искам да ви попитам мога ли с нещо да залепя уплътнението - напр. някаква лепенка, за да спася положението и да перем днес. То малко е кофти, че е на ръб, а не само на равна повърхност. Спуканото е 2 -3 см и поне аз си мисля, че оттам тече.
Помня, че преди време имах такъв проблем с друга пералня и дойде майстор и завъртя уплътнението, за да не купуваме ново.

Пишете дали става да се лепи с нещо.Мерси :sad:
shotik - майстор
Тази гума не е подходяща за лепене, то не е и гума , а някаква пластмаса/ израз за общо название на такива материали/ която е била подложена на натиск ,на мръсна вода и препарати . Ако можеш отвори горния капак,виж къде е скоба,тел ,гривна или друг начин за стягането,разхлаби и завърти да е в горно положение и стегни пак,но това е само временно решение . Може и да се разкачи маншона от ламарината и да се бръкне между него и външния барабан и там да се види какъв елемент стяга този маншон и пак да се действа ,както писах по горе.
Hoвoceлckи - майстор
То за питащия вече не е актуално, но може би някой друг след време ... :wink:
Не е вярно, че не е подходяща за лепене. Правил съм го и с хелметекс, и с класическо лепило за велосипедни гуми. Да уточня - от външната страна.

Тема "Спукано гумено уплътнение на капака на пералня..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: