Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
marian1 - майстор
Здравейте имам един пистолет за ПУ пяна - понеже спусъка му запече, едвам го отворих. Проблема е, че има остатъци от пяната. Може ли да ползвам някаква киселина, която да разтвори остатъците - пистолета е скъп и не ми се изхвърля.
Някакви идеи за сглобяването - защото не го разглобявам за първи път. Все не мога да го догодя затварянето - проблема е че все запича спусъка - уточнявам: Преди да го отворя, преди години, нямаше никакви проблеми с това, спусъка да задържа и да трябва да се приложи огромна сила - първия път, за да се раздвижи. Ако има значение, пистолета е доу, а частите са алуминий и месинг ако не се лъжа - това за киселината.
Благодаря!
lov - майстор
Чистенето на вече втвърдена пяна само механично. Аз ги разглабям и нагрявам отделните части с пистолет за горещ въздух докато пяната почне да се люспи от температурата. Само дано пистолета ти е от месинг или стомана защото ако е от ЦАМ трябва много внимателно с нагряването да не се стопи. Относно спусъка вероятно проблема ти идва от О пръстена на иглата в задния край. В место пръстен отдавна ползва усукана като канап от дебелата тефлонова лента. Както се прави салниково уплътнение навивам от така направения канап 4-5 витки около иглата. Малко масълце и натягане на гайката докато иглата спре да се движи и после леко връщаш на зад докато иглата се охлаби и пружината да може да я движи свободно. При сглабянето на отделните части ползвам пак тефлонова лента и уплътнител за резби на локтайт. Лентата служи по точно за отделеител за да може следващия път лесно да се разглоби отново.

Тема "Мога ли да ползвам киселина и каква?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: