Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Здравейте на вилата имаме кладенец 22 метра , като 5 метра е воден стълб.
Ползваме помпа тип бибо Изображение 1 година и 8 месеца никакви проблеми и за 2 месеца 2 сменят гаранционно клапаните . Днес пак спря да работи ,разглобих го и оказа че проблема е пак същия явно гумичките са калпави и не карат
Дайте идея с какво да го направя да работи с парче гума ще стане ли ,защото тези са някакни тип силиконови
Изображение Мисля че проблема започва от тази защото долната е здрава
Изображение
Изображение
Изображение
Andri01 - майстор
Пясъка и боклуците във водата са причина. Трябва ти центробежна помпа! Тази разваля и кладенеца с вибрациите си!
mitev75 - напреднал
Ако си отВарна при Васко гумичката на околовръстното. :supz:
Преди тази ползвах руска Водолей (пак същия тип) и 10 години работеше без проблем . Иска ми се тази да я направя за резервна ,но с тези ментета
Възможно е да има частици в водата ,видимо е чиста как да разбера дали има ?
Смятам да взема витлова сондажна помпа , според вас дали е удачен вариант , и хубаво ли е да сложа възвратен клапан

За съжаление не съм от Варна
шоп - майстор
k.panev, ами ти сам си стигнал до верният отговор.
Купи си отново руска, белоруска или украинска помпа Водолей, Малыш или Ручеек и отново няма да имаш проблеми 10 години.
По 40 лв са!!!

П.П Знам, че тук ще скочат няколко "профита" които продават и монтират помпи и ще ти предложат помпи по 200-400 лв, но на 10 години да си купуваш по една нова помпа за 40 лв е разход 4 лв на година:-)))

Успехи!
Тази е унгарска уж хубава 80лв я взех , лошо е че повечето са китайски а ги продават за руски .
Не ми се инвестират пари защото тук по северозапада се краде и трябва да е нещо което да взимам със себе си .
Поръчах една сондажна пък ще видим , тази ще и правя някякакъв клапан от гума да седи за резервна .
Благодаря за съветите

Тема "Малко помощ за помпа тип бибо" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: