Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
tangratannakra - напреднал
От началото на лятото съм в апартамент - ново строителство. Когато оглеждахме апартамента преди да го купим доста от недостатъците бяха маскирани, така че да не се видят преди да се скапят отново. Едно от нещата е улукът на терасата. Когато завали по улука се спуска водопад, около него по тавана е мухлясало и се вижда огромното влажно петно (което е било замаскирано преди това). Вижда се и по много други тераси, което ме води на мисълта, че това е проблем следствие на лошото строителство. Опитах се да го обсъдя с домоуправителя, той естествено се прави на вмирисан. В следващия пост ще приложа и снимки.

Интересно ми е това как може да се оправи! На какво се дължи?! Зимата идва ( :) )! Притеснявам се, че петното ще се разшири и всичката тази вода ще се спусне по стената ми! Съседите отгоре ги няма, апартаментът е празен. Техният таван изглежда по същия начин, а отдолу под мен дереджето е същото.... Идеи?
Ето и снимките

Прикачен файл

image.jpg

Прикачен файл

image.jpg
iliya_i - майстор
Ами щом е ново строителство, би трябвало да има гаранционен срок. Търсете строителя, да си го оправи. Тази снадка на тавана защо ли е наопъки? Долната тръба влиза в горната.
Ново е, но вече е извън гаранционен срок :-) 2008г. 5г е била гаранцията...
Снадката, и аз така си помислих, че е на обратно. Но поне това което успях да видя на други места, това което се вижда по снимките, по-скоро е нещо като обграждащ пръстен на снадката, не е самата снадка.

Има буен теч, видимо. Какъв може да е проблема, за да знам кого да търся да го оправя, че веднъж един майстор се опита да ме мине с напукани фуги :weedman:
VLADO66 - майстор
Причините може да са много-запушен улук/щом теча е буен/,лошо изпълнена воронка на покрива.действително фугите между битумните рула може да не са "зашити" добре и да пропускат,като не е задължително да е около воронката а някъде по-далече.
Проблемът се появява само при валеж. Тече на вадички по улука и капе от петното. Както казах, собствениците на апартамента над мен ме го обитават, за това изключвам фугите като възможност. Проблем имат всички тераси по височина над мен, като е най-ясно изразен при мен. Аз лично подозирам зле направен монтаж. Но оттам нататък нямам представа какво да правя ....

Ако някой от Пловдив знае за какво иде реч и е майстор, да ми пише на лични :)))))
egomen66 - майстор
На горната тераса се събира вода , и теча , може да не е от тръбата. Между плочата и тръбата , се е отворил процеп или фуга.Горната тераса , ако е отворена , и сифона за отводняване на терасата се е запушил , може да се получи този проблем. #-o
Много е водата. Все едно някой да лее постоянно, а това се наблюдава и при най-лекия ръмеж. Т.е терасите са сухи. Принципно, най ми изнася да е това с фугите и не доброто уплътнение..... Но не ми се вписва в картинката.

Много кахъри с това ново строителство, дано да си е заслужавало
nanko - специалист
tangratannakra написа:
Съседите отгоре ги няма, апартаментът е празен. Техният таван изглежда по същия начин, а отдолу под мен дереджето е същото.... Идеи?
tangratannakra написа:
Както казах, собствениците на апартамента над мен ме го обитават, за това изключвам фугите като възможност.
Последно?
tangratannakra написа:
Проблем имат всички тераси по височина над мен, като е най-ясно изразен при мен. Аз лично подозирам зле направен монтаж. Но оттам нататък нямам представа какво да правя ....
tangratannakra написа:
Когато завали по улука се спуска водопад, около него по тавана е мухлясало и се вижда огромното влажно петно (което е било замаскирано преди това). Вижда се и по много други тераси, което ме води на мисълта, че това е проблем следствие на лошото строителство.
От това което казваш и от снимките следва само лошо строителство. Решението е да се ремонтира цялата вертикала, за което трябва домоуправителя да се напъне малко и да организира нещата. Всеки ремонт при теб е временно решение, защото ако има дори и 1 апартамент над теб който да тече, е въпрос на време да стигне отново до теб. Хващайте се всички задружно (което е страшно трудно, но не и невъзможно) и си ремонтирайте вертикалата. Ако има други проблеми оправете ги и тях на един път.
nikolovvd - майстор
iliya_i написа:
Тази снадка на тавана защо ли е наопъки? Долната тръба влиза в горната.
Защото така строят хората. И при мен го има това, но тръбата е Ф50 и за разлика от описаната ситуация, при мен е зазидано. Добре че имам ендоскоп, та успях да го видя и направя снимка.
Май ще трябва да открием нов раздел към "Майстори менте". Нещо от сорта "Нова строителство менте"! :-D

Тема "Проблем с теч около улука! Как?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: