Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
dobcho_vn - специалист
Здравейте, първо искам да отбележа, че съм адски доволен от машината - 8 години ефективна експлоатация и едва това лято се наложи да сменя, лагер, ремък, амортисьори и нагревател.Всичкото ремонт ми излезе 200 лв.
Та ето какъв проблем прави сега.Значи от време на време докато пере съвсем спокойно и му дойде времето за центрофугиране някак си не може да завърти стабилно.Чува се един такъв звук като, оф как да го опиша, сякаш като, че ли се форсирва двигателя.
И това го прави само на първата центрофуга от програмата и пак казвам, не е постоянно явление, а само от време на време.
Някакви идеи от какво може да е ?
mastora - напреднал
здрасти ,мотора е асинхронен и има кондензатор 14.5 или 16mf пусни е празна на центрофуга и виж дали ще разварти .Премери капацитета на кондензатора и ако е паданал го сменяи 4-5 лева е .Като тругне пълна на центрофуга се мачи и клати дрехите само, така ли е .Успех в ремонта !!!
dobcho_vn - специалист
С мъченето и клатенето си прав.Виж и за кондензатора си прав, ще го проверя.На празна центрофуга върти та се къса.Обаче не мога да си обясня едно, ако верно е кондензатора то не би ли следвало тея маймунджулъци да ги прави редовно, а не от време на време ?
mastora - напреднал
като падене тока го прави ,през деня можи да си пере нормално но вечерта като се натовари ел.мрежата да неиска .
dobcho_vn - специалист
Е да има логика.Бай дъ уей кондензатора е 14,5 mF при капацитет 16 mF.
Има ли смисъл да го сменям, не съм за 10 лева, но дали е там проблема ? Все пак е с 1,5 mF под номинала ?
lenko71 - специалист
Не гледай какво показва уреда. В работен режим кондензатора е подложен на много по-високо напрежение (освен това променливо) отколкото при мерене с уреда. Така че сменяй!
dobcho_vn - специалист
Ам аз го смених вече е с нов кондензатор.Дано това явление се е оправило, че като чувам как форсирва ми настръхват ноктите... :-D
kr1100 - майстор
За да не отварям нова тема -пиша тука.
Същия проблем с "Conegliano AM 1000 TXD'
Кондензатора е обща за пране и центрофуга 16 мкФ ..Сменям го вече за 3 или 4 път.В режим на центрогуга върти бавно .Водата се изпомва,маркуча към ниворегулатора е проходен, филтъра долу за изходящата вода е чист.
Ще сваля и платката за оглед ,но май пак ще се окаже кондензатора /китайски боклуци. При монтиран нов кондензатор с пране барабана се развърта и на 500 и на 1000 об/мини така няколко ммесеца до следващия С.
П.П> Програматора си върти - няма никъде задържане или спиране на програматаВодата се загрява до зададената температура.

Тема "Проблем с Gorejne WA 583" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: