• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Spokoiniq - майстор
Колеги, миялката вкъщи нещо зацикли :? Whirlpool за вграждане, с включен бутон за захранване и затваряне на вратата, без избрана и пусната да стартира програма, започва да върти помпата, която изхвърля водата и не спира.Никаква програма избрана и пусната с бутона "старт" не започва, а директно се включва помпата и дотам.Идеи?
dyaneff - майстор
Някои съдомиялни имат защита против наводнение. Когато по някаква причина протече вода от машината, се задейства един поплавъков датчик на дъното. Той включва помпата. Извади машината от мястото и, свали някой страничен капак, и ще видиш дали няма вода на дъното.
crez - майстор
Провери ниворегулатора,помпата получава сигнал от него.
Spokoiniq - майстор
Tръгнах да я вадя от долния ред, навих предните крака, че задните май е имало някакъв механизъм, който да вади на предния панел червяк, вдигащ задните крака, и сега няма мърдане.Та се "заклати", леко напред и излезе малко водица на пода.Върнах я обратно за проба, и май тръгна една програма, чакам резултата.

Ядец, сега помпата се "обажда", след това спира, програмата ха да тръгне, пълни се с вода, водомера върти, след което зависва и нищо :?

Не мога да извадя цялата машина без щети, не се въртят задните крака :(

Разглобих, на дъното имаше вода, след подсушаването нищо...
kozl - майстор
И аз се мъчих с нашата АЕГ-е и накрая в сервиза отиде и 100 кинта ми отне :lol:
Проверих микроключа на поплавъка (на дъното нямаше какпка вода - сухо като пустинен прах). Проверих пресостатите (при АЕГ - 2 бр), проверих изправността на нагревателя - ок. Проверих пълнещия клапан - ок. Помпата и при мен въртеше ма то като се ошашка май това е сервизния режим на миялната да изважда водата. И кво друго да проверявам. 12 волта захранване на платката - да. Едно реле има там и то работи. Симисторите, транзисторите, съпротивления кондензатори може да се занимаваш да ги проверяваш. Лично аз ИС само мога да ги съзерцавам.
Е има некакви кодове, които дисплея да извежда и на тех не им отбирам.
А да първата повреда стана като прокапал един маркуч за отдушник на източващия маркуч. Ква му е ролята :? - да скапва миялната като прокапе оти там де е прокапал право в буксата на ел.двигателя на помпата и прас късо в намотката за ОВ към платката. И платката аут. В първия сервиз де я занесох светнаха и тЕхната платка оти са специалисти и след това ми вдигнаха двойно цената за ремонта. Та прежалих 25 лв. за компетентна диагноза на проблема и срещу още към 125 лв. в друг сервиз миялната проработи и така къде 2,5 г. докато пак пожела разходка до сервиз ](*,)
Jawata - напреднал
колега сигурен ли си че няма винт за задните крака м/у предните в средата под лайстната (пластмаса някаква) провери
Spokoiniq - майстор
Откачих жилото на червяка и на ръка подкарах реглажа, излезе машината, но освен да подсуша дъното и да потърся техник за друго не ми стисна
dyaneff - майстор
Правилно, и те хляб искат да ядат. :lol:
lov - майстор
Аиде сега нали сме форум за направи си сам.То и аз не бих отказал да му взема парите нали къща трябва да храня ма що така бързате да откажете човека. Може да не е чак толкова зле с майсторлъка и да не знае това. :)
Та щом си я извадил вече е лесно. Мокра ли е значи от някъде тече вода и ще се наложи да я пуснеш така както е от вънка да мие и да зяпаш освен ако не се вижда вече от къде е текло по разни петна от ръжди и тем подобни белези. В повечето случай прокапват разни маркучета и гумени маншончета, а и някоя стягаща ги скобичка може да е изтървала. Опитай се да локализираш проблема и да снимаш.
dyaneff - майстор
Не винаги е задължително да я пусне за да разбере откъде тече. Обикновено има следи. Ако беше свалил капака, щяхме да помагаме.
  • 1
  • 2

Тема "Помпа на съдомиялна?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: