Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
stefarata - специалист
Здравейте, искам да попитам, тъй като забелязах, че с настъпването на студените дни се появява влага сутрин по долния перваз на прозореца, допустимо ли е да използвам отворите за комина за вентилационни. Т.е. да им сложа от тези надупчените капачки и така да си осигуря една постоянна вентилация, съответно да намаля влажността. А тя е височка- около 75-80 %. Отопляваме се с климатици, а варианта с отварянето сутрин за проветрение отпада, тъй като има бебе в стаята.
radius - майстор
Това бебе какво диша, спарен въздух. Нищо му няма за 1 минута, ако отвориш максимално прозорците. Най-много да се издушите, ако ползваш комина. Откъде ще влезе свежия въздух?
stefarata - специалист
идеята ми беше да ползвам двата отвора за комини които са в двете стаи и така да става течение и съответно вентилация
fox_vt - майстор
Няма да стане, комина има тяга за изсмукване но въздуха трябва да влезе от друго място.Иначе и двата комина ще дърпат и тоя с по голяма тяга може и да надделее.Сложи си вентилационна клапа на дограмата и ще се реши проблема, или влагоуловител.
radius - майстор
С влагоуловителя не решаваш проблема със спарения въздух. Просто не го усещаш толкова, но си е пак "втора употреба".
DundyTheCroc - майстор
За да има вентилация освен комина, който да смуче, трябва и откъде да влиза пресен въздух. При мен ако пусна абсорбатора в кухнята и няма отворен прозорец в апартамента почва да връща гаден въздух от отдушниците на банята и тоалетната.
nikolovvd - майстор
В къщата като бях, понеже на банята вратата бе от AL дограма и нямаше как да смуче въздух, аспиратора теглеше от въздуха на котела и го докарваше до загасваше. :-D
ttt - специалист
Според дограмаджиите тройния стъклопакет решава проблема с конденза. Не знам дали е вярно, но тая зима ще разбера.
Колкото до детето в стаята, мога само да кажа думите на нашата педиатърка: Приемете, че това е голям човек и се отнасяйте по същия начин към него!

Другото са го казали колегите ...
radius - майстор
ttt написа:
Не знам дали е вярно
Не е вярно :lol:
stefarata - специалист
Ограденото с черно е мястото, където се образува конденз. Дограмата е нова, 5-камерна KBE с 4 сезона стъклопакет. Изложението е юг-изток.
Изображение
Изображение

Тема "Конденз по ПВЦ прозорец-решение" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: