Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
npelov - специалист
Здравейте,

Наскоро реших да си направя рафтове за дървен материал, но ударих на ... тухла. Понеже до сега не съм закрепвал нещо за тухлена стена, въпреки че видях, че е кухо отзад реших да пробвам с плстмасов дюбел и винт и разбира се не стана. Е, стана, но не е достатъчно здраво. дясната греда се затегна, но дюбела в лявата буксува. Видях в ташев едни анкери, дето се разтварят отзад и така се застопоряват. Само дето сега не ги намирам вече - написах "анкер" и прерових всички страници. Няма ги.

Мислех да вкарам полиуретанова пяна в дупката и да залепя самия пластмасов дюбел с ПУ монтажно лепило. Залепил съм за стената парчета дърво с монтажно лепило, които по-късно ще хвана с винтове за гредата за допълнителна стабилност (отбелязани с червени стрелки на снимката). Не исках да лепя цялата греда. Ако реша да ги махна от там малките парчета ще се махнат по-лесно.

Ето как изглежда (страх ме е да го товаря повече):
Прикачен файл:
20151219_201626s.jpg
EDI - майстор
Карай по стария начин.Пробий стената с 12 или 14 без удар, набий дълго заоблено трупче, разпробий за видията и си хвани материала.Става вечно.
wanderer - специалист
зависи от тухлите. ако са единички дори с винтове за директен монтаж става. ама си искат по сериозен винтоверт. лично аз най много вярвам на химичния анкер. зависи дали ще ти се дават 12-13 лв. + цената на мрежестите втулки.
pipilica - майстор
Явно стената е четворка тухла, аз при подобни случаи ползвам дълги дюбели и хващам две стени на тухлата, пробивам бавно без удар двете стени. То зависи колко тежест ще окачваш мое да ползваш и такива http://www.tashev-galving.com/025+TOX+0 ... 0%B1%D0%B0

или ако е полеко може и пластмасови
Изображение достатъчно дълги да хванат двете стени.
npelov - специалист
Може да сложа този (мерси, тези бях намерил, явно не са анкер, а дюбел ... уф) близо до горната част. Ако ще се прецака, то от горната част ще почне. Горния трябва да не се извади, а долния само да не се счупи.
griffin - майстор
Ако ползващ тия разтварящите се дюбели трябва да съобразиш дължината на винта и дебелината му така, че да излиза зад дюбела в прибвано състояние, като отчетеш дебелината на детайла който закрепваш към стената( в твоя случай тия дървени греди), преди като оглеждах каталозите на фишер универсалния им дюбел товароносимостта му варираше спрямо винта който си завил вътре.
http://www.avlonbg.com/bg/diubeli/1721- ... er-ux.html
Иначе за тухла мисля че може да ползваш и тези Изображение
или Изображение за вторите трябваха едни клещи за разтварянето им вътре въпреки, че аз се изхитрявам да ги монтирам и без клещи :).
npelov - специалист
Запълних го с пяна, после поставих ПУ монтажно лепило в дупката и напъхах обикновени пластмасови дюбели. Взех от тези, които са специално за тухла. Мисля да сложа по средата още едно, за да не провисват дъските и ще използвам тях.

Проблем се оказаха страничните дъски. Ако се подпра по-сериозно на тях пукат. Залепих им 6мм шперплат и вкарах по два дюбела където имаше пукнатини. Сега ми издържа тежестта.

Тема "Закрепване в тухлена стена" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: