• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
miroslav_stoev - напреднал
Здравейте , искам да задам един въпрос относно щпакловането. В момента съм шпакловал една стена вкъщи ,като самата шпакловка е на Норгипс (готова смес зелена). Случи се така ,че тръкнах стената с влажен парцал и забелязах ,че шпакловката се търка. Шпакловал съм върху латекс без грунд . Това нормално ли е ? (притеснява ме да не би като боядисам ,да започне да пада или някакъв грунд трябва да сложа)
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Под боя, каквато и да е, задължително грунд. Винаги. Пише си го на всяка боя
Ако шпакловката ти е гипсова, нормално е да оставя следа. Гипсът така прави. Нали трябва да можеш да го шкуриш
Четете Бе Хора
Извинявай ,ама чети бе човек. Шпакловам над латекса (за под него ми е ясно,че трябва да се грундира).
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
miroslav_stoev написа:
....тръкнах стената с влажен парцал и забелязах ,че шпакловката се търка. ...
Я ся го преведи това. Да си писал, че шпакловката отлепя от латекса? Не си писал

(мразя латекс и мразя неща върху латекс)

Има един грунд, май контактен му е името, дето хваща за всичко и върху него хваща всичко.
Толкоз ли не можеш както трябва да направиш нещата? Да остържеш латекса... :rolleyes:
Какво пише на шпакловката ти?
solar_entusiast - специалист
Ако имате впредвид, че шпакловката "цапа" като се докосне.
То съвременните готови смеси са така и трябва да се грундират след това с грунд подходящ за следващото покритие.
Нека спрем с заяжданията ! За да сме от полза и на други колеги след мен. Така на опаковката пише: Основата да е чиста ,суха ,без прах и мазнини. (и нищо повече). Пробвах на един квадрат с валяка(мечето) с малко вода и не отлепя шпакловката , което си мисля ,че е добре. Сега ще пробвам да две петна на друга стена да грундирам с бороконтакт и грунд за латекс и ще пиша какво се е получило (дали се отмива шпакловката впоследствие)
chapara - майстор
Едното е :
Изображение
, другото:
Изображение

Между двете има разлика и не само в цвета. С второто е трябвало да минеш преди шпакловката :idea: , а с първото преди боята. Не всичко "Боро" е Боро :lol: :-D
И решението е ? Ако в момента грундирам с дълбокопроникващ грунд дали ще има някакъв ефект?
nikolov333 - майстор
Да, ще има ефект, но трябва да внимаваш, когато разреждаш грунда да не остане много гъст, защото после става голям проблем! След изсъхване грунда не трябва да "лъска" а да стои като "мат". При нанасянето на грунда внимавай да не улива на вадички..т.е. да не е прекалено напоен валяка и разнасяй с лек натиск към стената за да не улива по-нея! :idea:
П.П.И най-добре първо пробвай на някое място, което ще остане скрито от мебелите! :yawinkle:
Знам за проблемите с грунда :) Вече имам опит с него (затова и избягвам да ги ползвам).
  • 1
  • 2

Тема "Шпакловка - въпрос ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: