Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Здравейте. Често чета съвети тук , но сега ми трябва нещо което не намирам

Ремонтирам една печка , тип духалка , не за друго , но дефектира на 3-тия ден , а е хубава , та реших да я стегна.
Изгоряла беше 1ва степен на топлинната защита , накакво SEFUSE , което , както се сещате е еднократна защита , а втората степен , многократна биметална пластина сработва чудно , но това е друга тема ...
Проглема е , че реотаните са нанизани на един слюдест материал , лек като пластмаса и негорим. По време на ремонта счупих една от крайните плоскости.
Чинно изрязах и пробих текстолитова такава , но не издържа на темперетурата и мирише неприятно.
Има ли някой идея от какво може да се направи и как се казва такъв материал, съответно от къде мога да намеря
в никакъв случай не търся конкретно същият . приемам съвети за всякакъв работещ заместител
предполагам е ясно , че трябва да е електроНЕпроводим

приложено пускам снимки .
Благодаря предварително
Поздрави
Прикачен файл:
IMG_20151216_161619488.jpg
Прикачен файл:
IMG_20151216_161601991.jpg
Прикачен файл:
IMG_20151216_161534193.jpg
teon - специалист
...аз ползвах за една подобна 'история' клингерит и се получи добре...
П. Петков написа:
Миканит
[
danke, намерих и стана ( що годе )
kr1100 - майстор
Нагревателен миканит - на 1260 гр. Има и миканит - ел.изолационен , но е много по-ниска температура. Не ,че нагревателния не е ел.изолационенен. Има и гъвкав .
Е не е баш так все хая Хидразине. нагревателен 1,5мм парче съм подлагал под панта при работа с оксижен . Опуши се малко , но не се проби или запали, докато другия който е на 300 гр гори при тази температура.
Предо няколко години сменях нагреватели на 1 ел. пещ .Дадоха ми миканит.Питам изрично нагревателен ли е ? О да. да да ама не после пушеци.
Последна промяна от kr1100(стар) на пон яну 04, 2016 4:25 pm, променено общо 1 път.
hidrazin - майстор
Миканит, мусковит, флогопит ... все тая. Човека ремонтира духалка.
Там температурите са винаги по-ниски от издържливостта на какъвто и да е слюден материал.
Преди мнооооооого годи правих ремонт на духалка "Бриз" със счупени крайни изолатори.
Направо си ги формовах от термоустойчива маса дето сам си забърках.
Между другото гледам че тая моята печка вече я няма в нета.
Преди 5-6-8 години излизаше при търсене. :-D
:partyman:

Тема "огнеупорен материал , тип бакелит" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: