Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Здравейте моля за един съвет аз съм на 15 години а сестра ми е на 17 и вече сме големи да делим една стая но проблема е че няма повече пространство в къщата ни тя е наследствена на баща ми и си е лично негова.Сестра ми иска да и направим стая на тавана той е много голям и има място поне 60 к.в метра е и може да се направи една прилична стая но сестра ми иска да е 26 квадрата стаята за да можем да ползваме и тавана.Горе има чист и мръсен канал електричество.От вас искам да ми кажете примерна цена за направата на 26 квадрата стая да се прегради таванското помещение и да се направи може да давате всякакви съвети но най-вече искаме да си направим примерна сметка да видим колко ще излезне цената на тази стая и дали ще трябват някакви разрешителни за направата и? :? :? :?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Не се занимавай с разешителни
Дай подробно описание на този таван - под , стени, таван, , от какво и как са направени. Ако може и снимки. Скица - мащабна, разположение на ВиК и Ел.. Стълба, Комини, прозорци, отдушници
Бащави, собственикъ, съгласен ли е, че както си писал, не е твърде ясно всъщност
torbalan - Дървен философ
Чист и мръсен канал...

Това ме навежда на мисълта, че ще се прави и баня.

Прилична баня, за по-малко от 2000 лева е трудно... В тази цена включвам всичко... Стени от гипсокартон на конструкция, подова замазка, хидроизолация, плочки, мивка, тоалетна и т.н...

За стаята е по-шашаво...

Да кажем, че ще преградите с гипсокартон на конструкция - това са около 500 лева за труд за гипсокартон. Може би още толкова за материали...

От там нататък идва подово покритие. Преди него изравняване... Но и там с по-малко от 500 лева трудно ще се мине...

За тока също трябва да се мисли...

Не знам стаята прозорци предвижда ли се да има или не? Но ако има - и те пари струват.

Ако за всичко ще викате майстори и няма да правите нищо - според мен с по-малко от 5 хил. лева няма да минете...

Също така не знам със стълбата как ще решавате проблема?

И в цялата тая сметка отоплението съвсем го забравих...
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Баня не е задължителна с плочки....

Тема "Моля за един съвет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: