Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Здравейте, не знам това ли е подходящият раздел за тази тема, но все пак я пускам тук.

Имам проблем с газовия котел, марката е De Dietrich, друго засега не знам. Проблемът е, че вместо топла вода тече студенa и в същото време се загряват радиаторите на парното. Портиерът ми е в почивка и по телефона ми обясни как да изпусна вода от котела, за да достигне налягането до 1,5, но или не го правя както трябва, или е по-сериозен проблемът. В момента налягането е почти 3. Моля, ако някой има същия котел и знае как стават нещата със синьото кранче, да пише тук. [-o<

P.S. Момиче съм, не се карайте на невежеството ми. :respekt: :respekt:
LazarGanev - "Велик майстор"
Слушай сега мойто момиче :wink: :
1. Наистина темата си я пуснала в най-неподходящия раздел - комбинацията "Ремонтирай сам" и "газов котел" са недопустими, т.е. момиче като теб няма работа със него :wink:
2. Проблемите са поне два - високото налягане в системата и факта, че работи за отопление вместо за БГВ и тези 2 проблема нямат общо помежду си
3. Ние няма как да ти помогнем дори и минимално без да знаем модела на котела - в Бг има внесени десетки модела от тази марка. Щракни едно селфи с котела и го постни тук та да се ориентираме :wink:
Пускам линк към три снимки, които направих тoку-що.

http://imgur.com/a/ik0gf

Г-н Портиерът ми беше обяснил да дръпна синьото(вижда се на две от снимките) надолу и да го завъртя наляво, при което тръгва вода от тръбата до него. След това да го вдигна в изходно положение и да завъртя надясно, за да спре да тече водата. Това трябваше да помогне налягането да стане 1.5, но уви.

:lol:
Последна промяна от nonametho на пон апр 11, 2016 1:41 am, променено общо 1 път.
Налягането не е толкова високо, че да се притесняваш, щом е в зеления сектор няма страшно. Още ли не иска да работи за БГВ?
Не иска. :evil:

Утре ще дойдат най-накрая да го оправят.
Сподели после да видим дали е било трипътния вентил :)
Смениха тази част с друга - http://imgur.com/38w7J8s . Не знам как се казва. :-D
Задвижката на трипътния вентил, както предположих :cool: .За налягането споменаха ли нещо?

Тема "Високо налягане в газов котел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: